De Taalstaat

Lang leve de Nederlandse taal

foto: De Taalstaatfoto: De Taalstaat
  1. Nieuwschevron right
  2. Lang leve de Nederlandse taal

[KRO-NCRV] De Taalstaat laat in de nieuwe rubriek ‘Lang leve de Nederlandse taal’ wekelijks liefdesverklaringen aan de Nederlandse taal horen. Schrijvers, taalkundigen en tekstschrijvers komen aan het woord maar ook luisteraars worden opgeroepen te vertellen waarom ze onze taal zo mooi vinden.

Presentator Frits Spits: “De Nederlandse taal staat onder druk. Steeds minder studenten kiezen voor een studie Nederlands. Daarnaast wordt de invloed van het Engels groter. Het is tijd voor een tegengeluid. Nederlands is een prachtige taal met een rijke geschiedenis, dat laten wij iedere week al horen maar we doen er graag nog een schepje bovenop”.

Naast wetenschappers, journalisten en schrijvers wil De Taalstaat ook luisteraars aan het woord laten om de liefde aan het Nederlands te verklaren. Dat mag op alle mogelijke manieren. Het programma stelt een aantal minuten ter beschikking waarin de lofzang op het Nederlands kan worden afgestoken.

Speciaal voor deze nieuwe rubriek componeerde Hennie Vrienten een tune. Meedoen aan Lang leve de Nederlandse taal? Stuur een mail naar: taalstaat@kro-ncrv.nl

Video niet beschikbaarVideo niet beschikbaarVideo niet beschikbaarVideo niet beschikbaarVideo niet beschikbaar

Video niet beschikbaarVideo niet beschikbaarVideo niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie