De Ochtend

Presentatoren

  1. Nieuwschevron right
  2. Presentatoren

Ghislaine Plag

Tijdens haar studie aan de School voor Journalistiek en Voorlichting in Tilburg komt Ghislaine via Fantasy FM en Omroep Brabant bij RTV Rijnmond terecht. Ze wordt hier verslaggeefster en presentatrice van een actualiteitenprogramma.

In 2006 begint Ghislaine bij het populaire NCRV radioprogramma Plein Publiek. Daarna verhuist ze naar NPO Radio 1 voor NCRV programma’s als Stand.nl, Stand.café, MM-Magazine, Lunch! en Casa Luna. In 2010 maakt zij met de presentatie van Netwerk, Rondom10 , Altijd Wat en Debat op 2 de overstap naar televisie.

Als de microfoon opengaat, het licht gaat branden en ze mag beginnen, is Ghislaine in haar element: “Die passie is tijdens mijn studie ontstaan. Iemand vond dat ik een mooie radiostem had en vroeg mij om bij een lokale omroep te werken. Het leek me een leuk zaterdagbaantje, maar ik bleek het wel heel erg leuk te vinden.” Sinds 1 januari 2014 is Ghislaine weer terug bij NPO Radio 1, waar zij het KRO-NCRV programma De Ochtend presenteerde. Vanaf 2 januari 2018 werd zij de presentator van Spraakmakers.

Sven Kockelmann


Sven Kockelmann werd geboren op 26 december 1969 in Soest. Hij heeft twee kinderen. Op zijn twaalfde wist hij al dat hij televisiejournalist wilde worden en daarom koos hij na de middelbare school voor de School voor Journalistiek in Utrecht, die hij in 1992 afrondde. Tijdens zijn studie liep hij stage bij het (ter ziele gegane) Dagblad van het Binnenhof en bij VARA´s Achter het Nieuws. Daarna werkte hij kort bij Met Witteman (het latere De ronde van Witteman) en was hij redacteur van het IKON-programma Kenmerk.

In 1993 maakte Sven de overstap naar de KRO om redacteur te worden bij het onderzoeksjournalistieke programma KRO Reporter. Later werkte hij ook voor de actualiteitenrubriek Brandpunt, als redacteur en (politiek) verslaggever. Brandpunt ging in 1996 op in Netwerk, dat Sven van 1999 tot 2006 (toen de KRO stopte met dit actualiteitenprogramma) presenteerde.

Sven Kockelmann was presentator van het interviewprogramma Oog in Oog en één van de vaste gezichten van KRO Brandpunt. Hij was eerder dagelijks te horen op Radio 1 met KRO’s Goedemorgen Nederland en was, samen met Fons de Poel, presentator van het debatprogramma KRO’s Zwart-Wit. Hij presenteert nu het programma 1 op 1.

Carl-Johan de Zwart

Presentator Carl-Johan de Zwart (1969) is sinds zijn elfde al verslingerd aan de radio. Met het Oog op morgen, NOS Langs de Lijn, O.V.T, Theater van het Sentiment: De schoonheid, verbeelding en intimiteit zijn de sleutelwoorden die hij vindt bij de radio.
Carl-Johan studeerde geschiedenis en zette ziin eerste radio- stappen bij de lokale nieuwszender Amsterdam FM, presenteerde het programma Nachtkijkers, Goedemorgen Nederland, Dolce Vita en met enige regelmaat De Ochtend.
Ster advertentie
Ster advertentie