Cultuur & Media
KRO-NCRV

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal keert terug op NPO Radio 1

foto: Frits Spits (ANP)foto: Frits Spits (ANP)
  1. Nieuwschevron right
  2. Het Groot Dictee der Nederlandse Taal keert terug op NPO Radio 1

NPO Radio 1 presenteert zaterdag 15 december de 28ste editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal in samenwerking met De Taalstaat, het Genootschap Onze Taal en productiebedrijf Men at Work. Philip Freriks leest het dictee als vanouds voor, Frits Spits presenteert de uitzending, Thijs Boontjes Dans- en Showorkest maakt live muziek en Onze Taal kijkt na.

Live vanuit de Bibliotheek Haarlem Centrum nemen twintig bekende Nederlanders het op tegen twintig luisteraars van De Taalstaat. Meedoen kan thuis en in verschillende bibliotheken in het land.

Wim Daniëls is de auteur

Schrijver en taalkundige Wim Daniëls schrijft het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2018. Hij zal het dictee een nieuwe impuls geven.

Het eerste dictee op de Nederlandse Radio

We willen de jarenlange dicteetraditie op een toegankelijke wijze in ere herstellen gaan daarom weer terug naar de oorsprong. Het dictee moet meer zijn dan een verzameling moeilijke woorden, het moet de deelnemers de kans geven hun kennis en begrip van de taal te etaleren.

Frits Spits, presentator van De Taalstaat, verheugt zich op de nieuwe editie van het Groot Dictee der Nederlandse Taal: "De spelling moeten we niet belangrijker maken dan hij is. Het is het kostuum van de taal. Het is prettig als dat er netjes uitziet."

Groot Dictee der Nederlandse Taal, NPO Radio 1, zaterdag 15 december, 11.00 – 13.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie