Cultuur & Media

Jandino Asporaat 'Ik denk dat ik pas tot rust kom als ik in mijn kist lig'

NTR
foto: Foto: Amy van Leidenfoto: Foto: Amy van Leiden
  1. Nieuwschevron right
  2. Jandino Asporaat 'Ik denk dat ik pas tot rust kom als ik in mijn kist lig'

Comedian Jandino Asporaat gaat in het nieuwe NTR-programma Dino's Bezorgservice samen met zijn alter ego's Gerrie en Judeska het land in om mensen in deze verwarrende tijd een hart onder de riem te steken. "Ik ben op zoek naar verbinding", vertelt hij in Kunststof.

Vrolijkheid in deze verwarrende tijd

"Ik ben op zoek naar verbinding", legt Jandino Asporaat uit. Dat is volgens hem de essentie van zijn nieuwe programma. "Ik heb het gevoel dat we de afgelopen tijd erg uit elkaar zijn gedreven. Ik zie dat er een angst wordt gekweekt. Angst voor je ouders en grootouders. Angst voor je werk en je vrienden. Angst voor elkaar en voor andere culturen. Angst om dingen te verliezen en eigenlijk ook angst om te leven." Daarom hebben we elkaar in deze tijd meer dan ooit tevoren nodig, vindt hij. Met zijn nieuwe programma Dino's Bezorgservice wil hij Nederland met een lach de avond insturen.

Een ongelooflijke drive

"Ik denk dat ik pas tot rust kom als ik in mijn kist lig", vertelt de drukke entertainer lachend. Vorig jaar werkte hij nog volop aan zijn twee nieuwste films Bon Bini Holland 3 en Judeska in da House, maar de opnames van de eerste film moesten worden uitgesteld wegens corona. Ook speelde de cabaretier met zijn solovoorstelling Opgefokt en de show Judeska Airlines in het theater. Wanneer het weer kan zal hij met veel plezier terugkeren op de planken.

Daarnaast zet Jandino zich in als bruggenbouwer op de Antillen om daar te werken aan een betere woonsituatie. Hij werkt nauw samen met woningcorporaties, energiebedrijven, hogescholen en universiteiten. "Mijn belangrijkste taak is mensen met elkaar te laten communiceren", legt hij uit.

‘Ik besefte dat ik mijn jeugd had geromantiseerd’

Door een onstuimige jeugd op Curaçao met een afwezige vader en een moeder in Nederland werkte Jandino op vroege leeftijd al dagelijks in de supermarkt. Toen hij jaren later met zijn zoontje op Curaçao was drong het pas tot hem door en raakte hij geëmotioneerd.

"Ineens zag ik mezelf. Zoiets zou nu namelijk nooit gebeuren met mijn eigen zoontje, want ik ben er om hem te beschermen. Mijn moeder was er op dat moment niet om mij te beschermen. Ik denk dat ik toen besefte dat ik mijn jeugd had geromantiseerd. Ik heb heel veel dingen verdrongen. Nu besef ik dat er een bepaalde pijn zit. Ik ben dankbaar dat ik goed terecht ben gekomen. Het heeft me gevormd hoe ik nu ben en hoe ik nu in het leven sta. Dat zijn allemaal lessen die me sterker hebben gemaakt."

Dino's Bezorgservice (NTR) is vanaf donderdag 22 april om 21:30 te zien op NPO 1.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie