Cultuur & Media

Een trui met opdruk leidt tot discussie en Friends stelt teleur, dit is #TrendingVandaag

AVROTROS
foto: AFPfoto: AFP
  1. Nieuwschevron right
  2. Een trui met opdruk leidt tot discussie en Friends stelt teleur, dit is #TrendingVandaag

Elke dag zijn er een aantal onderwerpen die op het internet veelvuldig worden besproken en waarover wordt gediscussieerd. Wat houdt ons vandaag bezig? Ruben Messelink vertelt in Radio EenVandaag wat #TrendingVandaag is.

'Dubieuze tekst op kindertrui van Hema leidt tot veel discussie'

Op Twitter is een discussie losgebarsten over een nieuwe kindertrui in de collectie van HEMA. Op de gele truien zou de tekst 'Fresh' moeten staan, maar veel mensen lezen er 'Facism' in.

Het is niet de eerste keer dat de winkelketen een dubieuze tekst op een kindertrui heeft staan. Eerder was op een trui met daarop een potvis afgebeeld, het woord ‘sperm’ te lezen.

Speciale jubileumfilm Friends stelt fans teleur: 'enorme aanfluiting'

Het was een datum die heel veel fans van de komedieserie Friends in hun agenda omcirkeld hadden. 20 oktober. Ter ere van het 25 jarig jubileum werden fans gisteravond in bioscoopketen Pathé getrakteerd op een speciale Friends film waarin nooit vertoonde beelden van Ross, Chandler, Rachel, Phoebe, Joey en Monica te zien zouden zijn.

Maar de vertoonde film bleek vrijwel volledig te bestaan uit oude afleveringen. En dus reageren fans teleurgesteld en sommigen zelfs woedend.

"Wat een aanfluiting", schrijft een fan op Twitter bijvoorbeeld. "Je pakt 3,5 uur aan clipjes van Netflix af en vraagt daar 50 euro voor. De slechtste investering van 2019." Bioscoopketen Pathé heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

Je kan nu de tatoeage van een overledene in je kamer hangen

Begrafenisondernemers Kyle en Michael uit de stad Cleveland hebben wel een heel bijzonder bedrijfsconcept bedacht. Ze bieden aan om de tatoeages op de huid van de overleden persoon weg te snijden. Vervolgens maken ze daar perkamentachtig kunststuk van. Je kan dus een deel van de huid van een overleden dierbare in je kamer hangen. Het hele proces duurt zo'n 72 uur.
Save My Ink Forever heet het bedrijf. De prijs hangt af van het formaat, maar voor een tatoeage van 5 bij 5 centimeter betaal je 1600 euro. Overigens trekken Kyle en Michael wel een grens. Ze doen geen tatoeages op edele delen of het gezicht.

Radio EenVandaag

Dit artikel is een bijdrage van Radio EenVandaag, elke werkdag tussen 14 en 16 uur op NPO Radio 1. Meer over de uitzending is te vinden op EenVandaag.nl, Facebook of op Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie