Cultuur & Media
AVROTROS

Waarom verliefdheid overrated is volgens seksuoloog Eveline Stallaart

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom verliefdheid overrated is volgens seksuoloog Eveline Stallaart

"Het is zo belangrijk dat we niet vasthouden aan een plaatje, maar dat we met open vizier iemand willen leren kennen", vertelt seksuoloog Eveline Stallaart in MISCHA!. Stallaart merkt dat veel mensen een soort lijstje in hun hoofd hebben van eigenschappen die een toekomstige partner zou moeten hebben. "Als je daarmee op date gaat is er een kleine kans dat iemand alles afvinkt."

#209 - Eveline Stallaart - MISCHA!

Volgens Stallaart is verliefdheid 'overrated'. "Je hoeft niet altijd die vlinders in je buik te hebben. En als je er te veel over nadenkt voel je sowieso niks meer. Ik denk dat het heel belangrijk is om het woordje 'verliefd' los te laten. Je voelt het vanzelf als je heel dol op iemand bent."

Te snel de handdoek in de ring?

Wie die vlinders mist kiest snel voor een makkelijke uitweg, ziet Stallaart. "Dan gooien we de handdoek in de ring, hoeven we niet kwetsbaar te zijn. We zijn niks verplicht aan die persoon, we kunnen er lekker tussenuit piepen. We hebben geen zin om er energie in te stoppen, want het levert toch niks op. Maar ik denk juist als we moeite doen we er veel meer uit kunnen krijgen dan we zouden verwachten."

#209 - Eveline Stallaart - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie