Cultuur & Media
AVROTROS

Waarom iedereen om Willem-Alexander lacht, volgens Story-baas Guido den Aantrekker

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom iedereen om Willem-Alexander lacht, volgens Story-baas Guido den Aantrekker

"Je bent niet zozeer persoonlijk geïnteresseerd in mensen maar meer in wat ze meemaken", zegt hoofdredacteur van Story Guido den Aantrekker over de opkomst van juice channels in MISCHA!. "Dat zie je bijvoorbeeld bij Jamie Vaes, over wie de laatste tijd veel gesproken wordt. Zij is de ex van Lil' Kleine. Ik vind haar geen BN'er maar we hebben haar wel zo gemaakt."

#232 - Guido den Aantrekker - MISCHA!

Volgens Den Aantrekker was een bekende Nederlander vroeger iemand "die ook echt iedereen kende". "Nu zie je dat het iemand is die bijvoorbeeld een heel groot bereik heeft op de socials. 800 duizend volgers is vele malen meer dan het aantal kijkers van een gemiddeld tv-programma. Dat zijn tegelijkertijd niet per se mensen die ervoor kiezen om de hele dag naar zo'n influencer te kijken. Terwijl de sterren van vroeger, zoals Mies Bouwman en Willem Ruis, daar bleef je bijna voor thuis."

'Niemand zal chagrijnig naast 'm gaan zitten'

Bekende mensen kunnen vervelend worden gemaakt, omdat de mensen om hen heen ze op een bijzondere manier benaderen, ziet Den Aantrekker. "Ik hield me ook met royality-journalistiek bezig, en zag hoe krampachtig mensen rond Willem-Alexander werden. Hij is best een leuke kerel, en je zou best een biertje met 'm kunnen drinken. Maar vanaf zijn jeugd is hij gewend dat mensen om hem lachen als hij een grap maakt. Zo hoort het. Niemand zal chagrijnig naast 'm gaan zitten. En dan ga je ook denken dat je heel grappig bent."

#232 - Guido den Aantrekker - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie