Cultuur & Media
EONOS

Het is gebeurd: er is een hond geïnterviewd op NPO Radio 1

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Het is gebeurd: er is een hond geïnterviewd op NPO Radio 1

Hoe vaak zou het zijn gebeurd dat er een hond is geïnterviewd op NPO Radio 1? Gisteravond gebeurde het: de Vlaamse 'hond' Samson was te gast in Langs de Lijn en Omstreken, samen met zijn nieuwe baasje Marie Verhulst.

Een schok ging door kindertelevisieland: vorig jaar maakte Gert Verhulst bekend na bijna dertig jaar een stap terug te doen in zijn programma Samson & Gert. In december werd bekend dat dochter Marie hem zal opvolgen. "Het zijn grote schoenen om te vullen", vertelt Marie. "Gelukkig draag ik geen schoenen", grapt Samson.

Video niet beschikbaar

Dronken avond

Gert vroeg het Marie anderhalf jaar geleden al: "op een dronken avond gooide hij het in de groep: is dat niet iets voor jou, Marie?" Ze dacht het een grap was, maar toen het serieus bleek, zei ze snel 'ja': "als hij vertrouwen in mij heeft, wie ben ik dan om daaraan te twijfelen?"

Samson & Gert, nu dus Samson & Marie, is al decennia een begrip in België en Nederland. Waarom? "Ik denk dat iedereen wel iets of iemand in Samson herkent," denkt Marie, "of het nu je kind is, of je broertje of je vriend."

De bel doet het… wel

Met de komst van Marie veranderen er dingen in de serie. Het opvallendst: de bel werkt gewoon. De uitspraak "ik moest kloppen want de bel doet het niet", misschien wel de bekendste uit de serie, zal mogelijk tot het verleden behoren. "Bij Marie doet de klop het niet", aldus Samson.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Samsom en de nieuwe Gert

Ster advertentie
Ster advertentie