Cultuur & Media
NOSNTR

Jan van Haasteren (84) verheugd om puzzelrage: 'Had ik niet kunnen bedenken'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan van Haasteren (84) verheugd om puzzelrage: 'Had ik niet kunnen bedenken'

Er lijkt een heuse puzzelrage te ontstaan doordat veel Nederlanders vanwege de coronamaatregelen thuis moeten blijven. Makers van legpuzzels zien de verkoop flink stijgen. De bekende puzzelmaker Jan van Haasteren zag de verkoop in de maand maart al met 87 procent stijgen.

Puzzels van Jan van Haasteren (84) vliegen de winkels uit

De 84-jarige tekenaar van puzzels ziet zichzelf in de hitlijst met meest verkocht speelgoed staan, tussen grote merken als Lego en Playmobil. "Dit had ik nooit kunnen bedenken", reageert Van Haasteren in Nieuws en Co op NPO Radio 1. "Mensen vervelen zich en vinden het leuk om te puzzelen."

Met de puzzelmaker zelf gaat het werk ondertussen gewoon door. De coronamaatregelen hebben geen invloed op zijn werk: "Ik werk mijn hele leven al thuis, achter mijn tekentafel."

Alle hens aan dek

Bij Koninklijke Jumbo, uitgever van de puzzels van Van Haasteren, is het momenteel alle hens aan dek. De afgelopen week verkochten zij zelfs 3000 kerstpuzzels.

In een recordtijd meer nieuwe puzzels produceren, ziet Van Haasteren niet zitten. "Ik werk twee maanden aan één puzzelplaat en maak er zo'n drie per jaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie