Cultuur & Media

Schrijver podcast Wraak: 'Ik dacht zelf soms ook: hoe loopt dit af'

AVROTROS
foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Schrijver podcast Wraak: 'Ik dacht zelf soms ook: hoe loopt dit af'

De vondst van een dode vrouw in het IJ blijkt de eerste in een reeks moorden, die dagelijks het landelijke nieuws domineren. Onder leiding van korpschef Barbara Schaaf hebben de moorden prioriteit bij het Amsterdamse politiekorps. Dat is in een notendop waar de spannende fictie misdaad podcast Wraak over gaat. "Ik dacht zelf soms ook: o my god, hoe loopt het af. Terwijl ik dat al wist natuurlijk", zegt schrijver en bedenker Karin van der Meer in #StaxenToine.

Te horen zijn de stemmen van topacteurs als Rifka Lodeizen, Jaap Spijkers, Carine Crutzen en Nasrdin Dchar. Voor de extra kik: het geluid is 360 graden, zeg maar 8D vormgegeven, waardoor het lijkt alsof je midden in het verhaal staat.

Penoza

Van der Meer vertelt over Wraak: "In Wraak volgen we de lastige keuzes van deze korpschef. Uiteindelijk gaat het over hoe integer ben en hoe ambitieus ben je?"

Van der Meer is ook de schrijver van Penoza. "Het is heel anders om te schrijven. Je moet veel meer denken in audio. En je taal is heel belangrijk, die moet heel direct zijn richting de luisteraar. Het feit dat je het alleen luister, maakt het ook heel spannend, heel intiem."

#1 - De Map

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie