Cultuur & Media
AVROTROS

'Even tot hier' terug op tv: 'Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en Chef'Special doen mee'

foto: Annemieke van der Togt / BNNVARAfoto: Annemieke van der Togt / BNNVARA
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Even tot hier' terug op tv: 'Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis en Chef'Special doen mee'

Even tot hier is hét zaterdagavondsucces op NPO1. De kijkcijfers van het satirische programma gingen het afgelopen seizoen door het dak. Er werd zelfs gerept over een mogelijke Televizier Ring. Nu, net na de verkiezingen, zijn Niels van der Laan en Jeroen Woe terug. 'Het is altijd een heftig programma om te maken, met 50 minuten nieuw materiaal per week', zegt Woe in Humberto.

Video niet beschikbaar

Opnieuw zit het publiek dit seizoen thuis. Met Zoom-verbindingen werd dat opgelost. In de eerste golf nog iets nieuws, nu zijn de programmamakers er zelfs blij mee. "Het is dubbel, want door de beperkingen hebben we een vorm gevonden waar we heel veel mee kunnen. Die ook inspirerend is en waar we heel veel mensen blij mee kunnen maken."

Verkiezingen

Nu de verkiezingen net voorbij zijn en de formatie zal losbarsten, zijn de cabaretiers terug op tv. Woe: "Ja, we staan weer aan het begin van een hele nieuwe periode!"

Woe zat met genoegen naar de afgelopen politieke weken te kijken. "Ik had wel jeukende handen, er was veel waar ik iets mee had gewild. Maar het is wel lekker om af en toe even uit te kunnen rusten."


Collega's doen mee

De afgelopen seizoenen deden steeds meer collega’s uit de cabaret- en muziekwereld mee met Van der Laan en Woe. Het optreden van Youp van ’t Hek met ‘Wappie’ in plaats van ‘Flappie’ was een van de hoogtepunten. "Ik heb medelijden met Youp, want die heeft veel haat van de wappies over zich heen gekregen. Hij krijgt nog steeds reacties van mensen die boos op hem zijn", lacht Woe.

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=vsQaOhdZd70" start="false"}

De samenwerkingen zullen dit seizoen zeker weer terugkomen. Woe verklapte in Humberto al een aantal namen: "Guus Meeuwis, Trijntje Oosterhuis, maar we gaan ook rocken met Chef’Special."

Even tot hier is vanaf 20 maart elke zaterdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Jeroen Woe - presentator 'Even tot hier'

Humberto

Elke vrijdag luister je tussen 14.00 en 16.00 uur naar Humberto Tan op NPO Radio 1. Met zijn programma Humberto luidt hij het weekend in en gaat hij op zoek naar de diepere lagen bij het nieuws. Natuurlijk is er ook aandacht voor muziek, sport en cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie