Cultuur & Media
MAX

De Mediaweek Awards: Akwasi bij Beau & een computer als nieuwslezer op NH Radio

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. De Mediaweek Awards: Akwasi bij Beau & een computer als nieuwslezer op NH Radio

Elke week kiest mediadeskundige Ron Vergouwen het tv- en radiomoment van de week bij De Perstribune van MAX. Deze week is zijn keuze gevallen op Akwasi bij Beau & een computerstem als nieuwslezer op NH Radio.

De Mediaweek Awards: Akwasi en computernieuwslezer bij NH

Akwasi bij Beau

Akwasi is de laatste tijd veel in het nieuws met zijn rol in de Black Lives Matter-demonstraties. Beau van Erven Dorens vroeg hem van de week om uitleg over zijn speech bij de demonstratie op de Dam. Daarin zei Akwasi dat hij Zwarte Piet aan zou vallen bij de volgende intocht. Vergouwen: "Hij zei dat het hij het niet zo bedoelde, maar stak zijn emoties daarbij niet onder stoelen of banken. Beau leidde dit gesprek echt keurig!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Computerstem als nieuwslezer op NH Radio

NH Radio liet deze week als test een computerstem het nieuws voorlezen in het bulletin. Vergouwen: "Echt iets unieks op de Nederlandse radio! Dit gebeurt al wel langer door smart speakers, maar NH Radio hield nu een test." Vergouwen is vooral benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen in de komende jaren. "Niemand overtreft de menselijke nieuwslezer, maar het klinkt nier meer zoals de horkerige computerstem van vroeger."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bloopers

In een liveprogramma op de radio gaat nog wel eens iets mis. Daarom heeft Ron Vergouwen ook elke week aandacht voor de meest hilarische bloopers van de week. Deze week aandacht voor: Astrid de Jong die zich vergist in een naam op NPO Radio 5, een NL-Alert tijdens het bulletin van Matijn Nijhuis op NPO Radio 2, en Maarten van Buren nam de de Franse schrijver Proust wel heel letterlijk in O.V.T.

Ron Vergouwen: “Hiermee zet ik een punt achter mediaweek 24, de nieuwe mediaweek is officieel begonnen. Ik houd mijn hart vast.”

Ster advertentie
Ster advertentie