Cultuur & Media
MAX

Henny Huisman ergert zich aan 'gekonkelfoes' in de showbusiness

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Henny Huisman ergert zich aan 'gekonkelfoes' in de showbusiness

Henny Huisman viert deze maand zijn zeventigste verjaardag. Voor hem een mooi moment om zijn leven op te laten tekenen in een eigen biografie. Daarin spaart hij weinig mensen en hekelt hij het 'gekonkelfoes' uit de showbusiness.

Dat zei Huisman zondag op De Perstribune van MAX. "Als iemand je niet mag, dat mag. Maar er zijn ook mensen die dan heel aardig in je gezicht doen en je achter je rug uitschelden." Huisman refereert onder meer aan Gordon, maar ook over Marco Borsato is hij niet positief.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ambitieuze Henny

Henny Huisman kende zijn grote successen in de jaren '80 en '90 van de vorige eeuw met programma's als De Soundmix Show, De Mini-Playbackshow, en De Surprise Show. In totaal sleepte hij twee Gouden Televizierringen in de wacht.

De laatste jaren komt Huisman eigenlijk niet meer aan de bak. Hij lijkt daar nu niet meer erg rouwig om te zijn. "Ik heb een prachtig leven gehad en veel successen gekend." Maar tot enkele jaren terug was dat wel anders, tot het drammerige aan toe. "Dat drammerige en dat willen zat er vanaf heel vroeg in bij mij", zegt Huisman daarover. Ook heeft Huisman altijd de ambitie gevoeld om nieuwe dingen te doen. "Ambitie is in Nederland, vooral in de showbusiness, een beetje een raar woord."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vernieuwen

Een reden die genoemd wordt dat Henny Huisman van tv verdween was dat hij zich nooit vernieuwde. Naar eigen zeggen wilde hij dat wel, maar kon hij daar nooit met Joop van den Ende over praten. "Dat gesprek hebben we nooit kunnen voeren, want hij was in die tijd overspannen." Later maakte Henny Huisman nog programma's voor de EO, zoals Korenslag.

De Perstribune: Henny Huisman

Ster advertentie
Ster advertentie