Naar homepage
Cultuur & Media

Rapper Snelle vond zijn talent gewoon in een schuur in de tuin
EONOS

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Snelle vond zijn talent gewoon in een schuur in de tuin

Rappers worden geassocieerd met geld, dikke auto's en dure spullen, maar rapper Snelle schreef veel van zijn liedjes gewoon in de schuur bij zijn moeder in het Gelderse plaatsje Gorssel. "Een Singstar-microfoon, een IKEA-tafeltje dat bijna uit elkaar viel, een tuinstoel en een computer die ik zelf een soort van had gemaakt", beschrijft de rapper in Langs de Lijn En Omstreken.

De 25-jarige Snelle, een pseudoniem van Lars Bos, is de afgelopen jaren opgeklommen tot één van de grootste artiesten van Nederland. Zijn hit 'Reünie' kreeg maar liefst 61 miljoen streams. Onlangs bracht hij een nieuwe EP uit, 'Sebastiaan'.

Schuur

In het liedje 'In de schuur' zit het zinnetje 'ik had ook geen plannen, ik was liedjes aan het schrijven in de schuur'. Dit is dus op de waarheid gebaseerd, al zijn er eigenlijk wel twee schuren, vertelt Snelle. "De tweede schuur was in Epse, een plaatsje tussen Deventer en Gorssel, in de tuin van de vader van mijn jeugdvriend Tristan, die nu mijn producer is."

Als hij terugdenkt aan de schuren, wordt hij melancholisch. "Ja, dat was de allermooiste tijd eigenlijk. Die eerste demo's, in zo'n schuur, ja, vet."

In die tijd was de rapper een vreemde eend in de bijt. "Op school was ik niet helemaal op mijn plek. Ik had niet echt mensen met wie ik kon delen wat ik vet vond; rappen. Die mensen vond ik in Epse. Die vonden school ook niet zo belangrijk."

Vader

Samen met Thomas Acda, die ook aanschoof in Langs de Lijn En Omstreken, schreef Snelle 'Papa heeft weer wat gelezen', die ook op de EP staat. De rapper heeft een 'waanzinnig goede band' met zijn vader. "Hij heeft me echt heel veel geleerd. Dat ik me soms minder druk moet maken om dingen die ik niet in de hand heb."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie