Naar homepage
Cultuur & Media

'VPRO-meisje en SBS, leg eens uit'
NTR

foto: Foto SBS | Talpafoto: Foto SBS | Talpa
  1. Nieuwschevron right
  2. 'VPRO-meisje en SBS, leg eens uit'

Presentator en journalist Carolina Lo Galbo gaat vanaf half augustus De 5 Uur Show presenteren bij SBS6. "Wat nieuw is nu, is dat het echt actueler gaat worden", vertelt ze in Kunststof. "We gaan echt het nieuws van de dag brengen en dan op een persoonlijke manier."

'De nieuwe Catherine Keyl'

Van het tv-programma VPRO Boeken maakt de journalist de overstap naar de De 5 Uur Show bij SBS6. "Ik heb het nooit gedacht, maar ook nooit niet gedacht. Ik heb gewoon nooit gedacht over wat ik precies ging doen kijkend naar status of titels. Voor mij is de rode draad altijd het menselijke verhaal. Dus ik ben ook niet verbaasd dat ik in de voetsporen van Catherine Keyl treedt.

Quote

Ik heb een screentest gedaan, toen ben ik nog het van het trapje gelazerd.

Carolina Lo Galbo

Toen ik John de Mol ontmoette was hij vooral heel erg verbaasd dat ik bij SBS6 belandde. Hij zei: 'VPRO-meisje en SBS, leg eens uit'. Ik ben een generalist. Ik ben geen nieuwsjournalist, maar wel een journalist. Ik vind heel veel onderwerpen interessant. Ik kan een connectie krijgen met veel mensen. Mijn drijfveer is echt nieuwsgierigheid. En juist voorbij de hokjes kijken."

Interviewen

Lo Galbo schreef lange tijd portretterende interviews voor Vrij Nederland en de Volkskrant en zou zich meer dan alleen interviewer noemen. "Het gaat toch altijd over onderwerpen die in de maatschappij spelen. Ik heb bij die portretten altijd gekeken naar de maatschappelijke meerwaarde van het verhaal. Alleen maar een uithuil verhaal over een scheiding of een ziekte, daar heb ik echt een allergie voor.

Ooit wilde ik romanschrijver worden, maar dat is mislukt." Het werd interviewen. "Daarom ging ik journalistiek doen en daarom kwam ik bij Vrij Nederland, want dat had een hoog literair gehalte. Ik vond die stukken heel goed geschreven. Over de zin van de portretterende interviews heb ik nooit nagedacht. Ik was gewoon nieuwsgierig. Voor mij was die persoon een puzzel die ik wil oplossen."

Quote

Ik begreep dat VPRO Boeken zou gaan sneuvelen. Dat begreep ik al vanaf de dag dat ik er kwam.

Carolina Lo Galbo

VPRO Zomergasten

Lo Galbo is ooit gevraagd als presentator voor VPRO Zomergasten. "Ik heb het toen niet gedaan, omdat ik vond dat ik te weinig ervaring had. ik had twee hele kleine kinderen en een zwangerschap. Daar heb ik geen spijt van, het was gewoon echt finaal mislukt. Ik ben niet een typische vrouw die denkt dat ze iets niet kan, maar ik wist gewoon dat het zou gaan mislukken."

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie