Cultuur & Media

Willeke Alberti, een leven lang op het podium
EONOS

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Willeke Alberti, een leven lang op het podium

In oktober viert ze haar 60-jarige loopbaan met twee optredens in Afas Live. Maar Willeke Alberti (74) rust nog lang niet op haar lauweren. Ze treedt veel op in zorginstellingen en is zo druk dat ze elke dag voor 7 uur opstaat.

"Omdat ik zo veel te doen heb", vertelt ze bij Langs de Lijn En Omstreken. "Ik breng de kleinkinderen naar school en dan ga ik zwemmen. Als ik nerveus ben of verdrietig slaat het op mijn stem. Dus ik probeer zo weinig mogelijk stress te hebben. Ik word heel blij van mijn leven, wat ik allemaal nog kan en mag doen".

Er is geen man in haar leven. "Ik heb geen tijd om daar werk van te maken. Ik ben met zo veel dingen bezig, mijn optredens in de zorg, voor mensen met een beperking. Ik zou niet weten hoe ik een man moet leren kennen. En op die sites ga ik niet. Ik ben denk ik een leukere vriendin dan een partner."

Gay Pride

In al die jaren in de spotlights is Alberti uitgegroeid tot een soort moeder voor haar fans. Een rol die haar naar eigen zeggen prima bevalt. Vooral met de LHBT-gemeenschap heeft zij een hechte band. “Ik heb al twaalf keer de Gay Pride mogen afsluiten. Dan regende het en dan bleven we met z’n allen staan en dan ging ik ‘Waar is de zon’ zingen en dan stopte het met regenen.”

Alberti gaat volgens haar eigen voorspelling nog een flinke tijd mee. ‘Ik word 103 jaar.”

Ster advertentie
Ster advertentie