Cultuur & Media
MAX

Olcay Gulsen: 'Ik probeer grenzeloos te verkennen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Olcay Gulsen: 'Ik probeer grenzeloos te verkennen'

Olcay Gulsen werd bekend als ondernemer van een succesvol modemerk, maar is inmiddels voornamelijk actief als tv-presentator. In die hoedanigheid stort ze zich op allerlei onbekende zaken. Zelf noemt ze dat 'grenzeloos verkennen'.

Video niet beschikbaar

Dat zei Gulsen zondag op De Perstribune van MAX. Dat grenzeloos verkennen heeft ze naar eigen zeggen geleerd van haar dierbare vriend James die inmiddels is overleden. "Hij had dat heel erg in zich en heeft me geïnspireerd." Gulsen past dit onder meer toe in twee programma's waarmee ze vanaf dinsdag te zien is op SBS 6. Zo maakt ze een nieuw seizoen van het programma Gestalkt en doet ze mee aan BN'ers in het ziekenhuis, waarin ze meeloopt als verpleeghulp in het Erasmus MC in Rotterdam.

Programma over narcisme bij de NPO

Ondertussen is Olcay Gulsen al bezig met het ontwikkelen van een nieuw programma met als thema narcisme. "Ik hoor zo vaak in m'n omgeving dat vriendinnen zeggen 'hij is een narcist', maar dan denk ik wat is dat eigenlijk? Dat wil ik onderzoeken."

Gulsen zegt dat het haar met name gaat om de psychische toestand en de beweegredenen van mensen met die aandoening. Ze mag ook programma's maken voor de NPO en wil dit programma daar onderbrengen. "Ik ben nog niet in gesprek met een specifieke omroep, maar wel met productiehuizen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ondernemer zonder management skills

Bij het grote publiek raakte Olcay Gulsen bekend als succesvol CEO van een groot modemerk. Toch ging dat bedrijf failliet en trok Gulsen zich eruit terug. Zelf zegt ze dat ze nooit meer zo'n groot bedrijf wil leiden. "Ik heb nul management skills. Als je zo'n groot bedrijf runt is dat belangrijker dan creativiteit. Ik denk dat ik de structuur als mens mis om zo'n groot bedrijf te runnen en ik heb die ambitie ook niet."

Toch was het als klein meisje haar droom om ooit zo'n bedrijf te leiden. "Ik ben veel meer een team player, niet om zelf eindverantwoordelijk te zijn." Gulsen is nog steeds actief als ondernemer in de cosmetica, maar op kleinere schaal.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De programma's Gestalkt en BN'ers in het ziekenhuis met Olcay Gulsen zijn dinsdag te zien om respectievelijk 20:30 en 21:30 uur op SBS 6.

De Perstribune: Olcay Gulsen

Ster advertentie
Ster advertentie