Cultuur & Media
EONOS

'Van samen zingen word je gelukkig'

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Van samen zingen word je gelukkig'

Jingle Bell, Winter wonderland maar ook Luid klokje klingelingeling. Het zijn de kerstliedjes die mee worden gezongen bij de sing-a-long kerstconcerten van pianist Cor Bakker. "Het geeft zo'n goede sfeer." Hij vertelt erover in Langs de Lijn En Omstreken.

Bakker gaf in het verleden altijd kerstconcerten met zijn grote voorbeeld, pianist Louis van Dijk. "Maar dat ging nu niet meer vanwege zijn gezondheid. Dus organiseer ik nu zelf de concerten. En daarvoor heb ik Madeline Bell en Humphrey Campbell gevraagd, en ook is er het Zwanenkoor. Dat werkt als vliegwiel voor de kerk om iedereen mee te laten zingen."

Want samen zingen is voor Bakker belangrijk. "Van samen zingen word je heel gelukkig, zegt ook Erik Scherder. We zingen moderne liedjes, maar ook de christelijke liedjes. Iedereen zingt mee."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bezinning

Voor Bakker is het ook belangrijk om tijdens zijn concert een moment te hebben voor bezinning. "Elk jaar ontvallen ons mensen en ik vind dat er ruimte voor moet zijn om je geliefde te herdenken. Ik speel er dan een mooi nummer bij van Toots Thielemans. Hij schreef het voor zijn overleden vader."

De 'Kerst met Cor' concerten beginnen aankomende vrijdag.

Cor Bakker viert kerst met sing-a-long concerten (deel 1)

Ster advertentie
Ster advertentie