Naar homepage
Cultuur & Media

Fons van Westerloo: 'SBS 6 is niet consistent'
Omroep MAX

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Fons van Westerloo: 'SBS 6 is niet consistent'

SBS 6 bestaat deze maand exact 25 jaar. De founding father van de zender is Fons van Westerloo. Deze week start de zender met de nieuwe 5 Uur Show, maar de zender gaat ook verder met programma’s als Chateau Meiland. Volgens Van Westerloo is de zender daardoor inconsistent.

Dat zei Van Westerloo zondag op De Perstribune van MAX. "Het is heel inconsistent om twee dames van bijvoorbeeld VPRO-huize een 5 Uur Show te laten maken en dan tegelijk een Paleis voor een Prikkie." Volgens Van Westerloo krijgt de kijker hierdoor geen goed beeld van de zender en weet hij niet wat hij kan verwachten. "De kijker moet uiteindelijk het gevoel krijgen dat hij bij een bepaalde zender bepaalde programma’s krijgt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

50.000 kijkers

Van Westerloo denkt dat de nieuwe 5 Uur Show van SBS niet gaat slagen. Hij verwacht dramatische kijkcijfers. "Ze moeten blij zijn als ze de 50.000 kijkers halen. Het is zo’n misverstand dat je nog een vrouwenmiddagshow kan maken, die werken tegenwoordig gewoon." In de tijd van Van Westerloo haalde de zender veel hogere kijkcijfers. Later vertrok hij nog naar RTL.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Oorlogsverslaggever

Voor zijn tijd als omroepbaas was Fons van Westerloo onder meer oorlogsverslaggever. Eén van de heftigste gebeurtenissen waar hij bij was was de Jom Kippoeroorlog in Israël in 1973. "Ik heb daar verschrikkelijke dingen gezien. Ik werd meteen de oorlog ingestuurd. Ook naar Vietnam en Noord-Ierland ging ik bijna elke week heen."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie