Cultuur & Media
AVROTROS

Barbara van Beukering: 'Ik kende niemand met alopecia, dat is toch gek?'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Barbara van Beukering: 'Ik kende niemand met alopecia, dat is toch gek?'

"Ik voelde me erg alleen, schaamde me en sprak er met niemand over", vertelt schrijver en journalist Barbara van Beukering in MISCHA! over alopecia areata, een aandoening waardoor je plots kale plekken op het hoofd krijgt. Zo'n 2 op de 100 mensen krijgt te maken met alopecia areata. Van Beukering: "Er zijn veel mensen die daarom, of om een andere reden, een haarstukje hebben. Maar in mijn netwerk ken ik niemand. Dat is toch gek?"

#215 - Barbara van Beukering - MISCHA!

Hoe alopecia areata ontstaat is niet bekend, Van Beukering en haar artsen denken dat het in haar geval met stress te maken had. De periode na de diagnose van alopecia was voor Van Beukering zwaar. "Ik liep er een kleine twee jaar mee rond, het drukte op me. Ik schaamde me ook omdat het me zoveel deed: ik dacht, het is mijn haar maar. Ik ga er niet dood aan."

Therapeutisch gesprek met Marc-Marie Huijbregts

Een gesprek met Marc-Marie Huijbregts, die eerder bij De Wereld Draait Door bekend maakte dat hij een haarstukje draagt, werkte voor Van Beukering "therapeutisch". Ze besloot er een boek over te schrijven, Het jaar waarin ik mijn haar verloor, en hoopt dat ze zo ook iets kan betekenen voor mensen met een soortgelijke ervaring.

#215 - Barbara van Beukering - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie