Cultuur & Media
AVROTROS

Hans de Booij: 'Er is geen grotere ramp dan scheiden'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Hans de Booij: 'Er is geen grotere ramp dan scheiden'

"Twee relaties die stuk liepen." Dat antwoordt de muzikant als hij voor de zoveelste keer de vraag krijgt waar hij al die jaren is geweest. "Dat overleeft een mens bijna niet. Het heeft een grote weerslag op je zingen, dus eigenlijk kwam van het één het ander niet meer."

{podcast audio="144006" caption="#90 - Hans de Booij recenseert Het kan je buurman zijn" }

Annabel, Thuis Ben, Ik Hou Van Alle Vrouwen. Het zijn de grote jaren tachtig-hits van muzikant Hans de Booij. Anno 2020 werkt hij aan zijn comeback. In Miss Podcast blikt hij terug op de afgelopen jaren, hoewel hij tegenwoordig vooral probeert vooruit te kijken. "De problemen begonnen tegelijkertijd met het succes van Annabel. Je komt in een situatie terecht waarin je zelf niet meer weet hoeveel kilometer je gereden hebt, hoeveel belasting je betaalt, je wordt geleefd."

Er volgde een periode van alcohol, wiet en financiële problemen. "Het moest gekalmeerd worden, het aantal indrukken was te groot, dat had ik niet in de gaten. Het was chaotisch en we verdienden te weinig."

Nog één keer verliefd worden

Vervolgens verbleef De Booij langere periodes in het buitenland. De Antillen, Thailand, Portugal. "Je kunt beter depressief onder een palmboom zitten dan in de regen. Een scheiding is het meest pijnlijke wat een mens kan meemaken. Zeker als het gepaard gaat met een kind, wat is dat waardeloos. En na twee keer is het op, dan heb je ook bewezen dat je het niet kunt."

Inmiddels is hij bezig met een nieuw album, dat in augustus zal verschijnen. En hij staat open voor een nieuwe relatie: "Ik zou wel graag nog één keer verliefd worden, en dat zal dan ook de laatste keer zijn."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag- tot en met donderdagnacht tussen 01.00 en 02.00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten ook te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Paul de Leeuw
Luister hier naar de aflevering met Stine Jensen

Ster advertentie
Ster advertentie