Cultuur & Media
MAX

Jeroen Kijk in de Vegte: Ook radio-dj’s nemen maatregelen tegen coronavirus

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Kijk in de Vegte: Ook radio-dj’s nemen maatregelen tegen coronavirus

Radiomaker Jeroen Kijk in de Vegte is al jaren een vaste sidekick op de Nederlandse radio. Samen met Jan-Willem Roodbeen helpt hij Nederland opstaan met het populaire radioprogramma Jan-Willem Start Op op NPO Radio 2. Ook in de radiowereld worden maatregelen genomen tegen het coronavirus.

Daarover vertelde Jeroen Kijk in de Vegte op De Perstribune van MAX. Zo was Kijk in de Vegte niet aanwezig in de studio van NPO Radio 1. Hij wil daarmee ook laten zien hoe makkelijk het kan zijn om wél vanuit huis te werken. "Wat een rijkdom het is dat ik me nog gezond voel en dat ik denk, ik wil dat never nooit riskeren. Hoe klein is de moeite om het op deze manier op te lossen?" Ook voor het radioprogramma waar Kijk in de Vegte bij betrokken is heeft het gevolgen. Zo vertelt hij dat het programma met een afgeslankte ploeg in de studio verdergaat voorlopig.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zendmasten

De passie voor radio maken begon al vroeg bij Jeroen Kijk in de Vegte. Als kind had hij een eigen zendertje opgezet waar ook daadwerkelijk naar werd geluisterd. Het leidde ertoe dat Kijk in de Vegte zelf naar de snoepwinkel fietste om een zak snoep te halen en die aan de winnaar van een prijsvraag te geven.

Het leverde ook een bijzondere passie voor Kijk in de Vegte op. Hij is gebiologeerd door zendmasten. "Een paar weken geleden was ik op vakantie en zag ik er één bovenop een berg. Daar moest ik toch even naartoe."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast zijn werkzaamheden voor NPO Radio 2 is Jeroen Kijk in de Vegte ook de voice-over van RTL Boulevard en heeft hij in het verleden meegedaan aan Wie Is De Mol?.

Jan-Willem Start Op is elke werkdag te beluisteren van 6:00 uur tot 9:00 uur te beluisteren op NPO Radio 2.

Ster advertentie
Ster advertentie