Cultuur & Media
AVROTROS

Cornald Maas over songfestival: 'Ik heb mijn mond gehouden, maar rechtvaardig vond ik het niet'

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Cornald Maas over songfestival: 'Ik heb mijn mond gehouden, maar rechtvaardig vond ik het niet'

"Ik heb er misschien even over nagedacht, maar uiteindelijk toch besloten dat het me te zeer aan het hart gaat", zegt Cornald Maas in MISCHA! op de vraag of hij overwogen heeft te stoppen na de golf van kritiek op de songfestivalinzending van dit jaar met Mia Nicolai en Dion Cooper. "Je moet maar voor lief nemen dat je nu eenmaal een schietschijf bent."

#353 - Cornald Maas: 'Die eindigheid van dingen en levens, ik kan er heel slecht tegen' - MISCHA!

Volgens Maas is één ding zeker: Mia en Dion kunnen zingen. "Wat bleek - het nummer was voor hun vocalen niet geschikt. Maar zo is het niet aan ons verteld door Duncan Laurence. De verantwoordelijkheid van de selectiecommissie stopt en stopte bij de selectie van de song. Maar dat betekent niet dat je over één nacht ijs gaat. Met bekende en minder bekende artiesten worden meerdere gesprekken gevoerd."

Ophef Mia en Dion

De ophef die ontstond rond Mia en Dion ging Maas niet in de koude kleren zitten. "Elk ding ontploft in je gezicht. Ik heb flink mijn mond gehouden, tegen mijn karakter en natuur in, maar rechtvaardig vond ik het vaak niet."

Maas is van te voren naar een concert van Dion geweest, maar dat gebeurt niet altijd. "Bij Duncan Laurence hebben we geen concert bezocht, want dat was er niet. We gingen uit van de voorspraak van Ilse de Lange."

#353 - Cornald Maas: 'Die eindigheid van dingen en levens, ik kan er heel slecht tegen' - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie