Cultuur & Media

NOS podcast 'De Weerman' is terug!

  1. Nieuwschevron right
  2. NOS podcast 'De Weerman' is terug!

De NOS Radio 1-podcast De Weerman is vanaf vandaag terug met een nieuw seizoen over alles wat je altijd al wilde weten over het weer.

Deze keer nemen NOS-weerman Peter Kuipers Munneke en presentator Fleur Wallenburg de luisteraars mee naar plekken in Nederland met bijzonder weer.

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat, maar dat betekent niet dat het land geen weersextremen kent. Peter en Fleur gaan dit seizoen op naar plaatsen met het natste, winderigste of meest gemiddelde weer van Nederland.

Op deze plekken spreken Fleur en Peter met deskundigen over waarom het weer daar zo afwijkt en welke gevolgen dat heeft voor de omgeving.

Alle aflevering worden opgenomen met publiek, die natuurlijk ook alles wat ze altijd al wilden weten over het weer aan Peter mogen vragen.

In de eerste aflevering zijn Peter en Fleur op de Veluwe bij Ermelo. Een gebied met de meeste neerslag van Nederland, maar opvallend genoeg kampt met grote droogteproblemen. Wat dat betekent voor die plek en hoe je de Veluwe aan moet passen aan het klimaat, bespreken ze met Maarten Veldhuis van Waterschap Vallei en Veluwe. Boswachter Mirte Kruit vertelt over het bos van de toekomst.

Vanaf 14 oktober staat er zes weken lang elke donderdag een nieuwe aflevering klaar op https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-weerman en alle bekende podcast-apps.

Wil je een keer bij de opnames aanwezig zijn? Ga dan naar www.nporadio1.nl/deweerman

In de komende afleveringen bezoeken Fleur en Peter ook nog Eindhoven, de Wadden, Flevoland, de Limburgse Heuvels en de Zeeuwse kust.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie