Cultuur & Media

De Mediaweek Awards: Rotterdams Philharmonisch Orkest & Timur Perlin

MAX
foto: De Perstribune (archieffoto)foto: De Perstribune (archieffoto)
  1. Nieuwschevron right
  2. De Mediaweek Awards: Rotterdams Philharmonisch Orkest & Timur Perlin

Elke week kiest mediadeskundige Ron Vergouwen het tv- en radiomoment van de week op De Perstribune van MAX. Deze week is zijn keuze gevallen op het Rotterdams Philharmonisch Orkest bij het Eurovisie Songfestival en Timur Perlin.

Rotterdams Philharmonisch Orkest

Het tv-moment van de week komt uit Eurovision: Shine a Light, de speciale uitzending ter vervanging van het Eurovisie Songfestival. "Officieel was er geen winnaar, er was geen wedstrijd, maar ik kies wel een winnaar: Het Rotterdams Philharmonisch Orkest."

Het orkest bracht het nummer Love Shine A Light waarmee Katrina & The Waves in 1997 het Songfestival wonnen ten gehore. "Dat ook nog met beelden van mooie uitgelichte plekken in Europa: kippenvel", aldus Vergouwen.

Timur Perlin belt stalker

Het radiomoment van de week is niet de terugkeer van Coen Swijnenberg op Radio 538 geworden, maar het komt uit het 3FM-programma van Timur Perlin. Al een tijd wordt Perlin lastig gevallen door een stalker. Ron Vergouwen: "De aanval is de beste verdediging, en dus besloot Timur hem donderdag te bellen."

Bloopers en opvallende radiomomenten

In een liveprogramma op de radio gaat nog wel eens iets mis. Daarom heeft Ron Vergouwen ook elke week aandacht voor de meest hilarische bloopers van de week. Deze week onder meer aandacht voor: de snelle Jurgen van den Berg van het NOS Radio 1 Journaal, een niet zo soepel optreden bij Met Het Oog op Morgen en een verspreking van Sven Kockelmann.

Ron Vergouwen: "Hiermee zet ik een punt achter mediaweek 20. De nieuwe mediaweek is officieel begonnen. Ik houd m’n hart vast!"

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie