Cultuur & Media
MAX

Jaap Jongbloed op gezondheidsreis in nieuwe podcast

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Jaap Jongbloed op gezondheidsreis in nieuwe podcast

Jaap Jongbloed is bekend als presentator van vele televisieprogramma's, maar vanaf deze week is hij ook podcastmaker. In de podcastreeks Jong Bloed maakt hij samen met gezondheidsjournalist Wies Verbeek een ontdekkingsreis in de wereld van fitness, voeding en anti-aging.

Jaap Jongbloed op De Perstribune

Gezondheid is een thema waar Jongbloed zelf al jaren mee bezig is, vertelde hij zondag op De Perstribune van MAX. IJdelheid speelt daar een belangrijke rol in. "Ik ken genoeg vrienden die na hun 40e op de bank gingen zitten en er niet meer vanaf kwamen. Daar ben ik te ijdel voor."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Jongbloed probeert dan ook altijd fit te blijven en is vlak voor de coronacrisis nog met zijn vriendin naar Thailand geweest om de hele dag te boksen. Maar het allerliefst was hij basketballer geworden. "Dat is echt mijn favoriete sport", zegt Jongbloed daarover. "Ik zou graag 20 centimeter langer zijn geweest."

Kweekvijver Jongbloed & Joosten

Jaap Jongbloed werkt inmiddels al 40 jaar bij zijn huidige omroep AVROTROS (voorheen TROS). Hij werd bekend met programma's als Vermist en Opgelicht. Ook presenteerde hij het programma Jongbloed & Joosten samen met Astrid Joosten.

Dat programma vormde een kweekvijver voor veel journalistiek talent. Maar dat talent werd niet altijd gezien, bekende Jongbloed. "Loretta (Schrijver, red.) wist wel iemand, een jongen van de Wereldomroep en die is langs geweest en hebben we afgewezen, dat was Jeroen Pauw!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie