Cultuur & Media
PowNed

Gezondheidsgoeroe Fajah Lourens: 'Ik ga me niet laten chanteren om me in te enten'

foto: PowNedfoto: PowNed
  1. Nieuwschevron right
  2. Gezondheidsgoeroe Fajah Lourens: 'Ik ga me niet laten chanteren om me in te enten'

Ze was actrice, model, dj en presentatrice. Maar sinds 2016 is Fajah Lourens fulltime gezondheidsgoeroe. Honderdduizenden boeken van haar Killerbody-reeks vlogen wereldwijd de winkels uit. In De Nacht van Rutger sprak ze over fysieke en mentale gezondheid en coronakilo's. Ook keek ze samen met Rutger terug op de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.

Fitness-onderneemster Fajah Lourens (21 maart 2021) - De Nacht van Rutger

Doorhalen op Ibiza

Fajah en Rutger spraken elkaar tien jaar geleden voor het laatst, bij opnamen van het PowNed-programma House Ibiza. Samen met misdaadverslaggever John van den Heuvel en advocaat Theo Hiddema werd zij enkele dagen in de watten gelegd op het feesteiland. Er is veel gebeurd in die jaren, het belangrijkste volgens Fajah: "Ik ben nooit meer zo dronken geweest in een club in ieder geval. Toen was ik fulltime dj, denk ik. Ik heb zeven jaar gedraaid en ben overal geweest. Ik heb ook op Ibiza gestaan, ben niet doorgebroken internationaal. Ik heb een paar mooie platen gemaakt die het goed hebben gedaan, ook dubbel platina en zo. Uiteindelijk is mijn passie toch meer: mensen motiveren en inspireren. Ik heb echt met pijn in mijn hart twee jaar geleden mijn dj-carrière naast me neergelegd."

Coronakilo's

Op dit moment let de gezondheidsfreak even wat minder op het aantal suikers dat ze inneemt, Fajah heeft last van de zogenaamde coronakilo's. "In principe voel ik me veel fitter als ik geen suiker eet, niet teveel alcohol drink. Je wordt vroeg wakker, je voelt je gewoon sterk. Maar het is op en af, op en af. Die balans vinden is een enorme uitdaging."

Ziekenhuisbedden bouwen

Fajah heeft zich de afgelopen maanden flink geroerd in het debat rond de coronamaatregelen van het kabinet. "Mij kun je niet wijsmaken dat we een jaar in deze crisis zitten en er nog geen ziekenhuisbed is bij gebouwd. Dat gaat er bij mij niet in! Ik ben een ondernemer, ik zou het gewoon fixen. Ik geloof niet dat dat onmogelijk is. En als er dan druk op de zorg is, als dat waarheid is, waarom is dit dan nog niet opgelost? Vraag iedere ondernemer in Nederland om 1000 bedden bij te bouwen, en ze doen het."

Haagse beroepspraters

Een hoge pet op van de politiek heeft Fajah niet. "In Den Haag zijn het beroepspraters, maar ze kunnen geen crisis oplossen daar. Het zijn geen ondernemers, ze kunnen niks fixen. Ze kunnen vooral veel lullen maar niet poetsen. Snap je? En dat vind ik gewoon kwalijk."

Fajah snapt de uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen heel goed. "Ik denk dat Rutte het slim heeft gedaan, die crisis zo lang uitrekken. Hij is degene die nu continu op televisie is, hij zegt dat iedereen binnen moet blijven. Al die oudjes zitten voor de tv en zien hem, dus denken: als hij wegvalt wie gaat de crisis dan oplossen?"

Vaccineren

Terwijl er op dit moment duizenden vaccinaties worden gezet, peinst de gezondheidsexpert er niet over om zich ook in te laten enten. "Ik neem ook de griepprik niet. Ik heb zelf corona gehad en ik heb er helemaal geen last van gehad, behalve een beetje druk op mijn borst. Dus ik zie niet in waarom ik in vredesnaam die inenting zou moeten doen. Je hoeft niet iedereen in te enten. Ik heb het niet nodig! Dat dan alles dicht blijft boeit me niet, gelukkig heb ik een fantastisch huis met een fantastische tuin. Ik ga me niet laten chanteren om me in te enten."

De Nacht van Rutger (PowNed)

Rutger Castricum voert in De Nacht van Rutger met zijn gast aan het begin van de nacht een prettig gesprek. Dit doet hij vanuit zijn huis, in die mooie stad achter de duinen, aan zijn coronaproof keukentafel. Iedere zaterdag- op zondagnacht in maart, juni en oktober, van 00.00 tot 01.00 uur op NPO Radio 1.

Ster advertentie
Ster advertentie