Cultuur & Media
VPRO

Alles of niets voor acteur en presentator Eric Corton

foto: Femke Hoogland - Urban Mythfoto: Femke Hoogland - Urban Myth
  1. Nieuwschevron right
  2. Alles of niets voor acteur en presentator Eric Corton

Afgelopen donderdagnacht sprak Eric Corton bij Nooit Meer Slapen over zijn nieuwe voorstelling Celia! waarin hij Fidel Castro speelt. Dat werd behalve een gesprek over de theatervoorstelling ook een gesprek over mateloosheid.

Eric Corton als Fidel Castro in theatervoorstelling 'Celia!'

Corton viel in korte tijd tientallen kilo's af en deze transformatie bleef, zoals dat gaat in de media, niet onopgemerkt. Het was vooral het volledig stoppen met drinken wat Corton hielp gezonder te worden. Stoppen ja, want matigen: dat ging niet.

Anderhalve fles wijn per dag

Pieter: "zou je van alcoholisme spreken?" Eric: "Als je meer dan anderhalve fles wijn op een dag drinkt ben je volgens mij vrij alcoholistisch bezig."

Voordat Corton zich in de fles verloor, deed hij dat ook al in zijn werk, wat uiteindelijk tot een burn-out leidde. Nu gebruikt hij de kracht van de obsessie voor iets positiefs: het fietsen van een rondje IJsselmeer, bijvoorbeeld.

Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is het cultuurprogramma van de VPRO dat maandag- tot en met vrijdagnacht tussen 00.00 en 02.00 uur te horen is op NPO Radio 1. Pieter van der Wielen (ma/di/wo/do) en Liesbeth Staats (vr) ontvangen in het eerste uur een gast uit de cultuur of actualiteit. In het tweede uur hoor je reportages over literatuur, beeldende kunst, theater en film én een dagelijkse beschouwing van een auteur die de realiteit benadert vanuit een fictief verhaal. Nooit Meer Slapen is ook terug te luisteren als podcast.

Ster advertentie
Ster advertentie