Cultuur & Media
MAX

Paul de Leeuw ‘Ik had nu graag troostrijke programma’s willen maken’

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Paul de Leeuw ‘Ik had nu graag troostrijke programma’s willen maken’

Paul de Leeuw vindt het jammer dat hij op dit moment niet te zien is op televisie. De programmamaker had graag troostrijke programma’s willen maken in deze coronacrisis, maar RTL had al besloten om dat met Beau van Erven Dorens te doen op de zaterdagavond. "Je voelt je dan wel gepasseerd, maar dat hoort bij het vak."

Dat zei De Leeuw zondag op De Perstribune van MAX. Om toch bezig te blijven maakt Paul de Leeuw nu het programma TV-Quaran-Tine op zijn eigen YouTube-kanaal. Deze vorm van houtje-touwtje-televisie maakt hij vanuit zijn eigen huis. Hij belt onder meer met bevriende BN’ers en vaste typetjes als Bob en Annie de Rooij komen ook langs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overstap naar RTL

Paul de Leeuw maakte anderhalf jaar geleden de overstap van de NPO naar RTL. Hier startte hij onder meer met de programma’s Paul pakt uit! en Pauls nummer 1 show. Dit jaar begon een nieuwe serie van het datingprogramma Op Goed Geluk, maar de opnames hiervan werden stilgelegd vanwege de uitbraak van het coronavirus.

Volgens De Leeuw heeft de overstap naar RTL ervoor gezorgd dat hij minder zekerheid heeft. ‘Bij de NPO wist ik dat ik wel ingepland zou worden, hier bij RTL zijn er meer gezichten met wie je rekening moet houden.’

Mooi! Weer De Leeuw

Paul de Leeuw denkt dat Mooi! Weer De Leeuw het beste programma is wat hij ooit heeft gemaakt. Het was volgens hem een goede combinatie van mensen verrassen, entertainment en improvisatie. Daarnaast vond hij zichzelf toen op zijn best. Ook het programma PaPaul dat hij maakte bij zijn terugkeer bij de VARA roemt hij. "Eigenlijk was dat ook een soort houtje-touwtje-televisie."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie