Cultuur & Media

'Start your engines': RuPaul’s Drag Race komt naar Nederland

NTRNOS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Start your engines': RuPaul’s Drag Race komt naar Nederland

"Gentlemen. Start your engines. And may the best woman win!" RuPaul’s Drag Race is sinds 2009 in de Verenigde Staten al op de buis en ongekend populair. Binnenkort verschijnt er ook een Nederlandse versie. Het programma gaat Drag Race Holland heten en zal verschijnen op Videoland.

RuPaul maakte het nieuws zelf bekend in een video op Instagram. Daarin wordt een 'gloednieuwe presentator' aangekondigd. Meer info is nog niet bekend.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Peter Doets, ook bekend als Cherry Poppins, is enthousiast. "Drag was heel underground, maar door RuPaul is het heel bekend geworden. Het is ook gewoon leuke tv. Dus ik ben heel benieuwd hoe ze het in Nederland gaan aanpakken," zegt hij in Nieuws en Co.

Cherry Poppins

Cherry Poppins haalde dan ook inspiratie uit de Amerikaanse versie. "Ik zag het en dacht: dat kan ik ook. Een vriendin moedigde me aan en toen ontstond Cherry." Drag is voor Doets meer dan verkleden als vrouw. "Het verschil is het show element. Het is echt optreden."

Om mee te doen aan het programma moet je van alle markten thuis zijn. "Zingen, dansen, stand-up comedy, maar ook kostuums ontwerpen en naaien. Je wordt getest tot het uiterste." Of Cherry Poppins zelf mee zal doen, is nog onbekend. "Ik wil eerst weten hoe ze het gaan aanpakken. En of ik de middelen en tijd heb. Maar zeg nooit nooit."

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie