Naar homepage
Cultuur & Media

Joris Linssen: 'Dit seizoen van Hello Goodbye wordt een verwennerij met beelden van de ouderwetse omhelzing'
AVROTROS

foto: ANP KIPPA SANDER KONINGfoto: ANP KIPPA SANDER KONING
  1. Nieuwschevron right
  2. Joris Linssen: 'Dit seizoen van Hello Goodbye wordt een verwennerij met beelden van de ouderwetse omhelzing'

Al jaren brengt Joris Linssen heel wat tijd door op Schiphol. Het levert telkens mooie verhalen op voor zijn programma Hello Goodbye. Dinsdagavond is het 22ste seizoen van het programma te zien.

De opnamen voor het nieuwste seizoen van Hello Goodbye zijn voor de uitbraak van het coronavirus gemaakt. En daar is presentator Joris Linssen blij mee. "Het is een programma geworden met knuffels, zoenen, alles wat je doet als je je geliefde ziet. Het is echt een verwennerij om naar te kijken. We verlangen natuurlijk allemaal weer naar die knuffels."

Ziel onder de arm

De programmamaker ging in mei naar Schiphol om te kijken of er toch nog beelden gemaakt konden worden van de coronasituatie op de luchthaven. Er landde een repatriëringsvlucht vanuit Marokko. Er werd gefilmd, maar niets van dat materiaal haalde de uitzendingen. "We verwachtten mooie verhalen. Die waren er ook wel, maar de ontmoeting was heel saai. Mensen hadden mondkapjes op en deden een soort boeddhistische buiging. Dat is geen Hello Goodbye natuurlijk."

Wat wél typisch Hello Goodbye is, zijn de ontroerende verhalen. Mensen lijken geen schroom te hebben om hun verhaal te vertellen aan Linssen. Hij snapt dat wel: "Mensen staan met de ziel onder hun arm op Schiphol. Als je daar staat kom je erachter hoeveel je van diegene houdt op wie je staat te wachten. Dan komt er iemand voor je staan die durft door te vragen en dan vind je het fijn om je spanning te delen."

"Mensen stijgen echt boven zichzelf uit. Ik voel daar ook een grote verantwoordelijkheid voor. Ze stijgen op, maar ze moeten ook goed landen. Ik help ze door het verhaal. En ja, ik durf alles te vragen, maar ik zal nooit een vraag stellen die iemand kan kwetsen."

Veel kijkers blijven vaak na een uitzending met een vraag zitten, want hoe is het afgelopen? Dit seizoen belt Joris Linssen na de uitzending met de mensen uit die aflevering. Dat is te zien op de Facebook van Hello Goodbye.

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie