Cultuur & Media
MAX

Dennis Schouten: 'Je moet niet rellen om het rellen'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Dennis Schouten: 'Je moet niet rellen om het rellen'

Dennis Schouten is tegenwoordig één van de bekendste gezichten van Powned, de omroep waar hij zelf niet eens lid van is. Dit jaar bestaat de omroep 10 jaar. Powned en Schouten gaan een relletje nooit uit de weg, maar 'je moet niet rellen om het rellen'.

Video niet beschikbaar

Dat zei Dennis Schouten zondag op De Perstribune van MAX. Deze week kwam hij in het nieuws door een confrontatie met Famke Louise naar aanleiding van de actie #ikdoenietmeermee. Famke was daar niet van gediend en sloeg de microfoon uit zijn handen. "Ik had echt liever met haar het gesprek gehad dan deze idioterie", zegt Schouten daarover. Hij wilde haar confronteren vanwege het feit dat ze eerder dit jaar nog geld van de overheid heeft gekregen om op te roepen je te houden aan de coronamaatregelen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schouten is dus niet uit op rellen, maar houdt wel meer van sensatie zegt hij. "Ik maak graag dingen waar ik zelf ook graag naar kijk. Ik ben meer van de entertainment dan de klassieke droge inhoudelijke journalistiek zoals hier op Radio 1."

Bram Krikke

Schouten noemt ad rem zijn als één van zijn beste eigenschappen. Dat heeft hij ontwikkeld na een moeilijke jeugd en kwam ook goed naar voren in het programma Onrecht! dat hij samen met Bram Krikke maakte. Dat werd goed bekeken en er zou nog een seizoen volgen, maar toen kreeg Krikke volgens Schouten een betere financiële aanbieding en ging het niet door. "Ik ben heel boos op hem geweest. Alles was al afgesproken. Hij heeft ordinair voor de poen gekozen." Toch heeft Schouten de ruzie met Krikke uit kunnen praten en zijn ze nog altijd vrienden. Maar hij had zo’n stap niet gezet.

Binnen een jaar denkt Dennis Schouten ook op de radio een programma te hebben. Waar dat is laat hij echter in het midden. "Ik volg nu een training bij 3FM. Maar of ik ook daar een programma ga maken weet ik niet. Er zijn ook nog andere opties."

De Perstribune: Dennis Schouten

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie