Cultuur & Media

Tim Knol: 'Ik werd regelmatig duizelig tijdens optredens en toen ging de knop om'

AVROTROS
foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Knol: 'Ik werd regelmatig duizelig tijdens optredens en toen ging de knop om'

"Ik stond op het podium en ik werd regelmatig duizelig. Ook mijn pink begon uit te vallen als ik gitaar aan het spelen was", vertelt Tim Knol in Stax&Toine over zijn oude leefstijl. Zes maanden geleden gooide hij het roer om en ging hij op de gezonde toer. Inmiddels is hij ruim 35 kilo lichter dan een halfjaar geleden.

Tim Knol speelt If my love could kill

"Nu kan ik makkelijk 4 of 5 optreden achter elkaar doen, maar voorheen was het echt een struggle. Dan had ik bijvoorbeeld een kater. Het maakte mij zo onzeker. Ik zat vaak genoeg bij de De Wereld Draait Door en dan denk ik: als ik het nu had gedaan was ik waarschijnlijk beter voor de dag gekomen", vertelt Knol.

De zanger staat op dit moment met zijn tour Lost en Found in de theaters. Hij speelt in zijn tour covers, ouder werk en hij vertelt ook verhalen.

Drank misbruik en laat snacken

"Ik was gewoon heel ongezond aan het leven. Niet alleen met eten, maar ook met drank. Misbruik kan ik wel zeggen. Toen ik me bedacht dat ik gewoon oud wilde worden, ging de knop om." Knol keek naar zijn eetpatroon. "Toen schrok ik wel van de hoeveelheid calorie├źn. Iedere dag saucijzenbroodjes bij tankstations als je aan het touren bent, en ook nog drank. En s' nachts ook nog eens snacken."

Knol begon ook met wandelen en inmiddels deelt hij zijn nieuwe leefstijl op Twitter, onder de naam FitKnol. "Dat is een soort dagboekje voor mezelf. Ik begon erg veel over 'fit worden' te praten onder mijn eigen naam. Maar ik ben natuurlijk ook gewoon zanger, dus nu heb ik die twee dingen gescheiden." Het account heeft ruim 4.300 volgers.

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie