Cultuur & Media

Ontroerende animatie wint tweede prijs in prestigieuze Europese competitie

foto: Laura Stek en Sanne Roversfoto: Laura Stek en Sanne Rovers
  1. Nieuwschevron right
  2. Ontroerende animatie wint tweede prijs in prestigieuze Europese competitie

[VPRO - AVROTROS] Een mooie prestatie voor documentairemaker Sanne Rovers en radiomaker Laura Stek. Zij wonnen met hun animatie Een Luisterend Oor de Special Commendation (tweede prijs) op de Prix Europa in de categorie Digital Audio. Dit werd afgelopen vrijdag tijdens de prijsuitreiking bekendgemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De tweedelige docu Een Luisterend Oor gaat over bijzondere verhalen van ouderen. Verhalen die voortkomen uit gesprekken met vrijwilligers van de Zilverlijn. Ouderen die weinig aanspraak hebben, worden wekelijks door hen gebeld. Voor deze vaak eenzame bejaarden is de vaste telefoon soms nog het enige contact met de buitenwereld. Rovers en Stek maakten voor hun documentaire het afgelopen jaar talloze opnames van de gesprekken. Ze kozen de meest ontroerende, grappige, trieste en pijnlijke momenten en maakten een kleurrijke compilatie voor een radio-tweeluik.

Quote

Onder ons gezegd: ik trek elke dag schoon ondergoed aan. Want ik weet nog; dat van mijn grootouders vroeger kon ik altijd een beetje ruiken

Meneer Steen

Het verhaal van meneer Steen

Voor de korte animatie - het tweede deel van de docu - beperkten ze zich tot het verhaal van meneer Steen, die graag op zijn orgel speelt. Door de tekeningen van Zaou Vaughan komt de kijker dichter bij zijn innerlijke wereld. Het resultaat is een subtiel en hartverwarmend inkijkje in zijn leven. Een bijzondere creatie waar dus ook de jury van Prix Europa van onder de indruk is.

Meer horen?

Beluister ook de gesprekken uit het eerste deel van de Radio Doc Een Luisterend Oor:

Ster advertentie
Ster advertentie