Cultuur & Media
MAX

Huub Stapel: 'Ik kijk mijn eigen oeuvre nooit terug'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Huub Stapel: 'Ik kijk mijn eigen oeuvre nooit terug'

Acteur Huub Stapel speelde in legio voorstellingen, films en tv-series, en voegt daar nu een documentaire over wielercommentator Jean Nelissen aan toe. Zelf heeft hij van dat alles weinig gezien. "Ik kijk mijn eigen oeuvre nooit terug, ik moet door."

Dat zei Stapel zondag op De Perstribune van MAX. Hij werd voor de documentaire gevraagd. Net als Jean Nelissen komt Stapel zelf ook uit Limburg en is hij een groot wielerliefhebber. "Maar Nelissen was ook echt een Bourgondiër, maar daar is hij aan ten onder gegaan", legt Stapel uit.

Rancuneuze man

Huub Stapel is een man die, onder meer op twitter een scherpe mening ventileert, ook over andere mensen. Hij vindt zichzelf een rancuneuze man. "Als je mij ooit iets flinkt, dan komt het nooit meer goed." Dat kwam bij Stapel onder meer tot uiting bij de horrorfilm Sint. Op die film kwam veel kritiek. "Ja, van Johan Nijenhuis, wat een flapdrol zeg. Dat was alleen maar omdat hij zijn eigen film wilde promoten. Kinderen zouden bang zijn voor het affiche in de bushalte. Die jongen zat zich op te winden om niets. Ik heb hem beloofd om nooit voor hem te werken. Ik ga liever vakken vullen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Naast zijn acteerwerk is Huub Stapel ook presentator geweest van het tv-programma Stapel Op Auto's. Stapel sluit een terugkeer van dat programma niet uit.

Flodder

Echt furore maakte Stapel met zijn rol als Johnny Flodder in de Flodder-films. In de serie wilde hij die rol niet spelen. "Ik heb niet op de toneelschool gezeten om in een soort Swiebertje-effect te eindigen." Toch sluit Stapel een terugkeer in een eventuele revival van Flodder niet uit. "Ik acht de kans niet groot, maar wie weet. Het heeft ook te maken met het script en de medespelers."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De documentaire Jean Nelissen: de stem van het Nederlandse Wielrennen, met Huub Stapel is woensdag 23 december om 17:10 uur te zien op NPO 1.

De Perstribune: Huub Stapel

Ster advertentie
Ster advertentie