Cultuur & Media
AVROTROS

The Passion en Koningsdag gaan voorlopig gewoon door

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. The Passion en Koningsdag gaan voorlopig gewoon door

The Passion, die binnenkort opnames heeft gepland in Brabant, laat aan Stax&Toine weten dat het evenement vooralsnog gewoon doorgaat. Ook de organisatie van Koningsdag ziet nu geen reden om in te grijpen.

Verschillende evenementen houden het Corona-nieuws angstvallig in de gaten. Beurzen, congressen, concerten, festivals en andere evenementen nemen stuk voor stuk verschillende maatregelen.

Richtlijnen RIVM volgen

Op 9 april worden de opnames gemaakt in Roermond. De organisatie van het EO-programma laat weten: "Voorlopig gaat het gewoon door. We houden ons aan de richtlijnen van het RIVM. Op dit moment doen we geen extra communicatie over voortgang of aanpassingen naar alle deelnemers en publiek."

De organisatie van Koningsdag laat weten: "De burgemeester laat zich, aangaande het coronavirus, adviseren door het RIVM en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg. Noch de adviezen van het RIVM, noch die van de Veiligheidsregio geven op dit moment aanleiding in te grijpen."

Masters of Hardcore

Vandaag werd bekend dat 's werelds grootste indoor hardcore evenement, Masters of Hardcore is verplaatst naar september. ID&T, organisatie achter onder andere Awakenings en Masters of Hardcore zegt: "We hebben besloten om alle berichtgevingen rondom het Corona-virus en onze evenementen de communicatie enkel met onze bezoekers doen en niet daarbuiten."

De beurs voor iedereen die geïnteresseerd in een tweede huis, Second Home, gaat gewoon door. Op de beurs komen 160 exposanten uit meer dan 25 landen. Organisator Tom van den Brink laat weten er momenteel hard gewerkt worden om het door te laten gaan, maar die onzekerheid hen niet in de koude kleren laat zitten.

"We zijn in paar dagen allemaal een paar jaar ouder geworden." De Creative Life-beurs in Utrecht besloot gisteren niet door te gaan. De organisatie betreurt het dat het niet kan doorgaan.

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie