Cultuur & Media
AVROTROS

Waarom Jan Dijkgraaf walgt van Ongehoord Nederland, maar toch lid is geworden

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Waarom Jan Dijkgraaf walgt van Ongehoord Nederland, maar toch lid is geworden

"Als je als rechts figuur scheldt op de publieke omroep en je wordt niet lid van Ongehoord Nederland, dan ben je alleen maar een domme toetsenbordridder."

#218 - Jan Dijkgraaf - Miss Podcast

Columnist Jan Dijkgraaf vindt het een verschrikkelijke club, vertelde hij in Miss Podcast. "Ik walg van de manier waarop ze zich bewegen. Maar ik ben wel lid geworden, omdat ik hoop dat ze die 50-duizend halen. Rechtse mensen lopen altijd te zeiken op internet en je moet je geld stoppen waar je mond zit en dat doen ze nooit."

Arnold Karskens

Overigens verwacht hij niet dat Ongehoord Nederland op deze manier het beloofde rechtse geluid zal kunnen toevoegen aan het huidige omroepbestel. "Twee uur tv per week en een paar uurtjes radio. Niet op prime time. Dat wordt helemaal niks. Inhoudelijk gezien is het belachelijk dat Arnold Karskens denkt dat Arnold Karskens een goede presentator is. Hij is net zo'n goede presentator als dat ik een goede lijsttrekker van een politieke partij was. Niet. Hij kan er helemaal niks van."

Jan Roos

Ouderwets, dat vindt hij van de manier waarop nieuwe omroepen hun geluid willen laten horen. "Je kunt tegenwoordig 164 uur per week je eigen tv-station op internet hebben en daarnaast podcasts maken." Mocht Karskens hem bellen met de vraag om weer rechtse radio te gaan maken samen met Jan Roos, dan is zijn antwoord een duidelijke nee. Hoewel het maken van radioprogramma Echte Jannen misschien wel het leukste is wat hij ooit heeft gedaan. "Nee, ik wil niks met die mensen te maken hebben."

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Wierd Duk
Luister hier naar de aflevering met Marcel van Roosmalen

Ster advertentie
Ster advertentie