Cultuur & Media
MAX

Mariëlle Tweebeeke over 10 jaar Nieuwsuur: 'De beste onderwerpen zijn onderwerpen waar je iets van vindt'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Mariëlle Tweebeeke over 10 jaar Nieuwsuur: 'De beste onderwerpen zijn onderwerpen waar je iets van vindt'

Nieuwsuur bestaat exact 10 jaar, en al die tijd is Mariëlle Tweebeeke al één van de gezichten van het actualiteitenprogramma. De interviewster ziet het als taak van het programma om 'gelaagdheid' toe te voegen aan ingewikkelde onderwerpen waar mensen 'iets van vinden'.

Video niet beschikbaar

Dat zei Tweebeeke zondag op De Perstribune van MAX. "Ik geloof in onderwerpen die niet eendimensionaal zijn. Voorbeeld is bijvoorbeeld het willen verhogen van de zorgsalarissen. Je eerste reactie is 'natuurlijk!'" Maar volgens Tweebeeke is het dan belangrijk dat Nieuwsuur het onderwerp vanuit verschillende hoeken neerzet.

Sonja Barend

Hoewel Mariëlle Tweebeeke tegenwoordig aan iedereen vragen stelt is dat lang niet altijd zo geweest. "Als klein meisje stelde ik geen vragen. Ik was heel verlegen." Een leraar zou iets bij Tweebeeke hebben aangewakkerd waardoor ze dat wel is gaan doen, maar ze is ook erg geïnspireerd door Sonja Barend. "Wat zij deed. Zij besprak allemaal maatschappelijke dilemma’s die we nu gewoner vinden om te bespreken. Vooral de combinatie tussen gezaghebbende mensen en het publiek vond ik mooi. Ze was heel geïnteresseerd en scherp."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Intuïtie

Tweebeeke is goed in haar werk, maar het komt nog vaak genoeg voor dat ze een interview over zou willen doen. "Ik moet meer op eigen intuïtie doen", zegt ze daarover. Want het is volgens haar een gevaar om te veel te willen vragen aan iemand. Er moet een bepaalde focus zijn.

De Perstribune: Mariëlle Tweebeeke

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie