Cultuur & Media
AVROTROS

Weet Rik van de Westelaken van WIDM wie de mol is? 'Sinds dit jaar weet ik alles'

foto: AVROTROSfoto: AVROTROS
  1. Nieuwschevron right
  2. Weet Rik van de Westelaken van WIDM wie de mol is? 'Sinds dit jaar weet ik alles'

"Sinds dit jaar weet ik echt alles, omdat het beter voor mij is als presentator. Ik sta er dan ook zekerder omdat ik weet hoe het in elkaar zit", zegt Rik van de Westelaken in Stax&Toine over de presentatie van Wie Is De Mol?. Van de Westelaken was samen te gast met oud-kandidaat Ron Boszhard. Vorig jaar presenteerde Van de Westelaken het populaire programma voor het eerst en toen wist hij niet wie de mol is, maar vanaf dit jaar dus wel.

Video niet beschikbaar

De opnames van de uitzending zitten er inmiddels op. Behalve de finale, die wordt live uitgezonden vanuit het Vondelpark in Amsterdam. Naar de finale van vorig jaar keken toen 3,5 miljoen mensen. "Het is te gek hoe dit is ontwikkeld. Fantastisch om te maken", zegt Van de Westelaken.

Rik in een ander hotel

Het twintigste seizoen van Wie Is De Mol speelt zich af in China. Een plek waar Van de Westelaken zelf niet snel op vakantie zou gaan. "Er komen niet veel toeristen en er zijn van vroeger uit vooral boeren in die provincie waar wij zaten", zegt hij. Het is niet zomaar dat juist dit seizoen zich afspeelt in China. Een twintigjarig jubileum is een porseleinen jubileum en porselein is afkomstig uit het land.

Met de kandidaten heeft Van de Westelaken zelf weinig contact tijdens de opnames. "Het is niet zoals bij de Belgische mol, waar de kandidaten 's avonds ook met de presentator uiteten gaan", zegt hij. Alles om zoveel mogelijk over het programma geheim te houden.

Die-hard fan Ron luistert de tune zelfs in de auto

Oud-deelnemer Ron Boszhard kan niet wachten tot het begint. "En mijn familie ook echt niet. Ik luister de tune van Wie Is De Mol? zelf soms in de auto", zegt hij lachend. Zelf maakte de presentator van onder andere ZappSport maar één executieronde mee. Hij moest in 2018 het spel verlaten, keerde heel even terug en moest toen toch naar huis. Als die-hard fan was dat wel even slikken.

"Ik had eigenlijk nog niet eens aan het spel meegedaan en toen moest ik er al uit. Vreselijk", zegt Boszhard. Hij wilde al jarenlang meedoen en belde uiteindelijk zelf of hij mee mocht doen met het programma. "Ja, en toen die test in de eerste aflevering met vragen als: in welke kamer slaapt de mol, hoeveel kinderen heeft de mol, ja. Ik had geen idee. Toen lag ik eruit." Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 11 januari wekelijks om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Ron en Rik over WIDM

Stax&Toine

Het middagmagazine Stax&Toine hoor je van maandag tot en met donderdag tussen 14.00 en 16.00 uur. Dionne Stax en Toine van Peperstraten nemen de luisteraar op een ontspannen eigenzinnige manier mee door het nieuws van de dag en spreken met gasten die iets bijzonders gaan doen. Muziek en lifestyle spelen een belangrijke rol in het programma.

Ster advertentie
Ster advertentie