Cultuur & Media
NTR

De oudejaarsconference van Vincent Bijlo op NPO Radio 1

foto: Vincent Bijlofoto: Vincent Bijlo
  1. Nieuwschevron right
  2. De oudejaarsconference van Vincent Bijlo op NPO Radio 1

Vincent Bijlo speelde live vanuit het Beauforthuis zijn oudejaarsshow Kuchschermtijd in Kunststof. Er is geen kabinet of OMT dat hem daarvan heeft kunnen weerhouden.

'Ook al zakt de R tot ver onder de 1, ik speel'

"Ook al zakt de R tot ver onder de 1, ik speel", zegt de cabaretier. "Want als er één jaar is dat een oudejaarsconference verdient dan is het 2020." Voorwaarde is uiteraard dat de luisteraars zich aan de coronamaatregelen houden. Dit betekent dat Kuchschermtijd een anderhalvemeteruitzending zal zijn die slechts met een beperkt aantal gasten in de huiskamer te beluisteren is.

We raden u dringend aan om tijdens de show mondkapjes te dragen, als u met buitenhuishoudelijke gasten luistert, in verband met de bij hard lachen vrijkomende aerosolen.

Vincent Bijlo

'Ik zeg alleen: radio is verbeelding'

De radioconference gaat door, ook zonder publiek. Vincent Bijlo: "We hadden het plan om bezoekers van de show van tevoren te vaccineren, daarvoor waren al een aantal doses aangeschaft, maar nu blijkt dat het in mijn vriezer niet koud genoeg is, dus die zijn bedorven."

Na het succes van voorgaande jaren houdt cabaretier en columnist Vincent Bijlo dit jaar opnieuw een Radio Oudejaarsconference. Hij neemt het afgelopen jaar onder de loep aan de hand van radiofragmenten.

Kunststof Radio

Het cultuur- en mediaprogramma van NTR van maandag tot en met donderdag te horen tussen 19.30 en 20.30 uur op NPO Radio 1 of op elk moment terug te luisteren als podcast. Volg Kunststof op Twitter, Facebook en Instagram.

Ster advertentie
Ster advertentie