Cultuur & Media
AVROTROS

Angela de Jong: 'Er is niemand die zo makkelijk bij de tv jankt als ik'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Angela de Jong: 'Er is niemand die zo makkelijk bij de tv jankt als ik'

Tv-recensent Angela de Jong is inmiddels gewend aan de kritiek die ze krijgt. "Op een gegeven moment heb je alles we een keer gehoord." Dat vertelde ze aan Mischa Blok in Miss Podcast. Wat haar nog wel raakt, is als mensen er automatisch van uitgaan dat ze de kritische houding die ze als tv-recensent heeft, ook in haar privéleven doorvoert.

#237 - Mischa in gesprek met Angela de Jong - Miss Podcast

"Dat slaat zo de plank mis. Dat wordt ook niet tegen Johan Derksen of Hugo Borst gezegd, terwijl zij keihard kunnen zijn over voetbal. Lees de column over vrouwenvoetbal van Hugo Borst van vorig jaar, dan vraagt niemand aan hem of hij wel een liefhebbende vader of een liefhebbende zoon is."

Empatisch

"Ik heb laatst een uur bij Patrick Lodiers op de radio gezeten en die bleef maar doorvragen of ik wel empatisch was. Vraag dat ook eens aan een man!" En dat terwijl er niemand is die zo makkelijk bij de tv jankt als De Jong: "Er hoeft maar een hond over te steken. Of die kerstreclame met die buschauffeur, dan kun je me opvegen."

Maken of breken

Zelf vindt ze dat ze tv-programma's niet kan maken of breken. "Mij wordt altijd verweten dat ik dingen breek, maar dat ik jarenlang over Boer Zoekt Vrouw schreef en dat die op het hoogtepunt 5 miljoen kijkers trokken, dat krijg ik niet op mijn conto. Mart toen Late Night richting het afvoerputje ging, was dan opeens wel mijn schuld. Mensen bepalen zelf wat ze vinden van iets. Ze lezen en kijken daarover wat bij hen past. En als dat mijn column is, prima."

Objectief

Hoe objectief kun je over talkshows schrijven als je er zelf regelmatig aanschuift? "Lees mijn columns. Ik ben net zo kritisch op Eva Jinek, of ik er nu wel of niet zit, Beau kan ook niet alles goed doen en Op1 zeker niet.

Luister hier het interview met Angela de Jong terug:

#237 - Mischa in gesprek met Angela de Jong - Miss Podcast

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is van maandag tot en met donderdag tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten te beluisteren in de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met Nico Dijkshoorn
Luister hier naar de aflevering met Paul de Leeuw

Ster advertentie
Ster advertentie