Cultuur & Media
KRO-NCRV

Albert Verlinde: 'Erland Galjaard maakt overstap naar John de Mol'

foto: ANP Fotofoto: ANP Foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Albert Verlinde: 'Erland Galjaard maakt overstap naar John de Mol'

Erland Galjaard, voormalig programmadirecteur bij RTL, gaat naar het Talpa van John de Mol. Dat zegt Albert Verlinde in het radioprogramma 1op1. Zijn vrouw Wendy van Dijk (die nu The Voice bij RTL presenteert, red.) zou ook zomaar de overstap kunnen maken, verwacht Verlinde.

“Het is niet geheel ondenkbaar dat John de Mol hem gaat aannemen." Dat weet je toch wel gewoon?, vraagt presentator Sven Kockelmann plagend. "Ja, dat weet ik eigenlijk ook wel. In wat voor functie heb ik niet gezegd, hè. Volgende onderwerp!"

Maandag begint het nieuwe SBS-entertainmentprogramma 6 Inside, met Albert Verlinde en Jan Versteegh in de hoofdrol. Ook schuiven er 'Insiders' aan, "dat zijn onder andere sportjournalist Barbara Barend, misdaadjournalist Mick van Wely, advocaat Sébas Diekstra, Fiona Hering en Rick Evers, niet de usual suspects", zegt Verlinde.

Frictie met John

De Lion King van de entertainmentwereld heeft overduidelijk zin in zijn nieuwe programma, 'waar duidelijk een scherp randje aan gaat zitten.' "Dit is niet zomaar iets, het is een vooravondprogramma en die programma’s maken de zender." Met John de Mol voert hij geregeld gesprekken over wat het moet worden. En dat is niet altijd even gezellig. "Dat de een tegen de ander zegt: 'hou jij eens effe je mond'. Zo hoort het ook, we zijn twee volwassen mensen. Het kan niet anders dat er af en toe frictie zal zijn met John de Mol, of de programmadirecteur."

The Voice naar SBS?

Voor het succes van de zender is het vooral belangrijk dat SBS6 'een smoel' krijgt, zegt Verlinde. "Door DWDD en Jinek heeft NPO 1 een bepaalde toon, daar is SBS6 echt naar op zoek." Hij denkt dat eerlijkheid, onafhankelijkheid en meningen typerend zullen worden voor SBS6. Enkel en alleen succesvolle programma’s van andere zenders aankopen is niet voldoende. "Al zou het wel belangrijk zijn als The Voice naar de zender komt." Met dezelfde presentatoren? "Ik denk niet dat ze allebei overstappen, maar Wendy zou zomaar kunnen."

Ster advertentie
Ster advertentie