Cultuur & Media
EONOS

Vrouw Freek de Jonge kreeg corona: 'Zorgen maken? Dat heeft geen zin'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Vrouw Freek de Jonge kreeg corona: 'Zorgen maken? Dat heeft geen zin'

Voor cabaretier Freek de Jonge kwam de coronacrisis dichtbij. Zijn vrouw Hella kreeg het virus, vertelde hij bij Langs de Lijn En Omstreken. Ze hadden indringende gesprekken, vertelde hij, over opname op de Intensive Care bijvoorbeeld: "Ik moet er niet aan denken, volgens mij kom je daar niet meer bovenop op mijn leeftijd."

Gelukkig voor de 75-jarige cabaretier kwam hij uiteindelijk zelf niet voor de keuze te staan: hij werd niet aangestoken. Waarom weet hij niet. "Hella zei nog tegen mij: word niet hoogmoedig. Maar dat ben ik niet. Ik ben nederig."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zorgen maken

De Jonge heeft zich geen zorgen gemaakt, ondanks dat Hella ook hartproblemen heeft, vertelde hij: "Dat heeft geen zin". Volgens hem was er acceptatie van het lot: "We hebben tegen elkaar gezegd: als één van ons komt te overlijden, dan is het zo. We zijn allebei op mooie leeftijd."

De Jonge (75) stond onlangs weer in Carré met zijn voorstelling Asociale Afstand, die hij speciaal schreef over de coronatijd. In de show wordt premier Rutte op de hak genomen. Hij gaat hier de theaters mee in. In Langs de Lijn En Omstreken vertelde hij erover:

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie