Naar homepage
Cultuur & Media

Rapper Bollebof: van werken in fabriek naar coach op school
EONOS

foto: La Fouxfoto: La Foux
  1. Nieuwschevron right
  2. Rapper Bollebof: van werken in fabriek naar coach op school

Van drie of vier shows op een avond naar een compleet lege agenda: het overkwam rapper Bollebof. "We kregen een tweede dochtertje, en waren net verhuisd. En vervolgens had ik nul euro aan inkomsten", vertelde hij in Langs de Lijn En Omstreken.

Onlangs besloot de rapper daarom in een fabriek te gaan werken. "Dat was wel even moeilijk, hoe raar het ook klinkt. Op de eerste werkdag liep ik mijzelf een beetje te verstoppen. Ik zag mensen echt kijken van, is dat hem nou? Ik werd herkend. Daar had ik wel moeite mee, het was toch niet helemaal mijn ding."

Het omslagpunt kwam toen Bollebof een foto van hemzelf in de fabriek op zijn Instagram postte. "Ik sprak er nog met een neef van mij over, en die zei: doet dit geen afbreuk aan je identiteit? Maar ik had zoiets van: dat is juist het probleem waar ik mee liep. Daarom plaatste ik de foto zodat iedereen het weet, en dan is het ook klaar."

De bemoedigende reacties stroomden binnen, van bekende en onbekende Nederlanders. "Er kwamen ook wel reacties binnen van mensen die zeiden, verkoop je huis, en je auto. Maar de reden waarom ik ben gaan werken is omdat ik wil behouden waar ik hard voor gewerkt heb."

Coach op school

Tussen al die reacties zat er ook een van het Albeda College in Rotterdam. "Ze benaderden mij met de vraag of het mij niet leuk leek om een voorbeeldfunctie op school te hebben voor de jongeren. Ze zeiden: we kennen je als een stoere guy. En dat je in een fabriek gaat werken is een, maar dat je het ook nog post: dat is bij ons echt binnengekomen. Je bent een voorbeeld voor de jongeren."

De rapper is nu twee weken aan het werk op school en is een verlengstuk voor de jongeren. Hij krijgt soms verrassende reacties als mensen erachter komen dat hij er werkt. "Ik had een nieuwe collega ontmoet en we zaten in de kantine. Ze vroeg: hoe is je artiestennaam eigenlijk? Waarop ik zei: Bollebof. Toen reageerde ze met: Wat, ben jij dat?! Wat doe je hier? Ze had mij niet herkend."

Nodig

Rapper Bollebof heeft over deze periode ook een nummer gemaakt, Nodig. In de videoclip is een rol weggelegd voor zijn kinderen.

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=OItuv5B9dTI" start="false"}

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie