Naar homepage
Cultuur & Media

Podcast De Zomerdag: Het 'gesprek' - wat ouders hun gekleurde kinderen leren

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Podcast De Zomerdag: Het 'gesprek' - wat ouders hun gekleurde kinderen leren

In Amerika had men het de afgelopen maanden vaak over 'The Talk', gesprekken die ouders moeten voeren moet hun gekleurde kinderen. Wat houdt zo'n gesprek in? En waarom is het nodig?

Vandaag in De Zomerdag een herhaling van een gesprek over Het Gesprek. 'The talk', wordt het in de Verenigde Staten wel genoemd: het gesprek dat ouders van donkere kinderen met hun kinderen voeren over hun positie in de samenleving. Wat het betekent om een donkere huid te hebben in een samenleving die overwegend wit is, hoe er naar je gekeken wordt en hoe je je een houding geeft in confrontaties. Ellen Brudet vertelde hoe haar moeder daarover vertelde - en hoe zij zelf met haar eigen kinderen zo'n gesprek had.

#640 - De Zomerdag - Het gesprek over huidskleur

De podcast De Dag is met zomerstop tot 17 augustus. Tot dan verschijnt elke werkdag De Zomerdag, waarin een selectie van opvallende gesprekken uit de afgelopen maanden herhaald wordt.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie