Cultuur & Media
MAX

Micha Wertheim over podcast Echt Gebeurd: 'Meerwaarde is groot als iemand iets op het spel heeft staan'

foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Micha Wertheim over podcast Echt Gebeurd: 'Meerwaarde is groot als iemand iets op het spel heeft staan'

Cabaretier en columnist Micha Wertheim heeft al jarenlang succes met de podcast Echt Gebeurd. Hierin vertellen gewone mensen een bizar verhaal dat zij hebben meegemaakt. Wertheim denkt dat het geheim van de podcast is dat je een echt verhaal hoort van iemand die iets op het spel heeft staan.

Dat zei Wertheim zondag bij De Perstribune van MAX, op het NPO Podcastevent in Tivoli Vredenburg in Utrecht. "Het kan zowel groot als klein zijn. Als iemand maar iets heeft meegemaakt wat diegene niet voor mogelijk had gehouden, en dat het diegene ook heeft veranderd", voegt Wertheim eraan toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wertheim heeft de podcast bedacht met Paulien Cornelisse. In het begin was het voor hen zoeken naar de juiste vorm. Daarbij merkte hij al snel dat het verhaal van mensen zelf moest komen en niet van acteurs. "Ook hadden we een keer iemand die het voorlas. Dat komt minder goed over."

Geld

Echt Gebeurd is al jarenlang een groot succes en wordt dan ook heel goed beluisterd. Toch willen Micha Wertheim en Paulien Cornelisse er geen geld mee verdienen. "Dat hebben we al heel vroeg besloten. Mensen komen gratis een verhaal vertellen. We hebben natuurlijk redacteuren in dienst. Wat we wel willen is de mensen die voor ons werken betalen." Daarom maakt de podcast wel gebruik van een paar adverteerders. "We willen daarin niet vertellen dat we bijvoorbeeld op een heerlijk bed slapen dat onze podcast sponsort, nee. We zeggen gewoon 'deze podcast wordt mede mogelijk gemaakt door'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De Perstribune: Micha Wertheim

Ster advertentie
Ster advertentie