Cultuur & Media

Jan Kooijman: 'Ik ben een enorme nerd'

MAX
foto: De Perstribunefoto: De Perstribune
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Kooijman: 'Ik ben een enorme nerd'

Jan Kooijman kennen we als danser, acteur en presentator. Hij blijkt echter nóg een opvallende kant te hebben, namelijk die van een enorme nerd. Kooijman verzamelt allemaal poppetjes van verschillende cartoons.

Dat zei Kooijman zondag op De Perstribune van MAX. "Ik kan me heel erg verliezen in zaken waar niemand om geeft", zegt Kooijman daarover. "Ik heb een borstbeeld van Evil-Lyn, daar zijn er maar 500 van op de wereld." Ook is Kooijman een enorme tennisfanaat.

Als programmamaker richt Kooijman zich veel op human interest-programma’s. Die gaan vaak over mensen die ergens voor vechten. Zo presenteert hij nu het programma Hij is een Zij over transgender personen. In zekere zin was Kooijman zelf ook een buitenbeentje toen hij als jongen besloot om te gaan dansen. "Ik was niet zo macho als de anderen op school, dus dat heb ik ook niet verteld."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Passion

Deze week werd bekend dat de KRO-NCRV The Passion nieuw leven in gaat blazen. Waarschijnlijk wordt het nog diverser. Dat vindt Jan Kooijman een goed idee. "Om het een beetje in Passion-termen te houden. Ik zou God op m'n blote knieën danken als je Sam Bettens als Jezus kan krijgen." Bettens ging vroeger door het leven als Sarah als zangeres van K's Choice.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hij is een Zij met Jan Kooijman is vanaf dinsdag om 21:15 uur te zien op NPO 3.

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie