Cultuur & Media
AVROTROS

Journalist Mark Koster legt nog één keer uit waarom hij een Juice Podcast maakt met Yvonne Coldeweijer

foto: Eigen fotofoto: Eigen foto
  1. Nieuwschevron right
  2. Journalist Mark Koster legt nog één keer uit waarom hij een Juice Podcast maakt met Yvonne Coldeweijer

"Het betaalt waanzinnig, het is leuk en ik krijg er goede zin van", zegt journalist Mark Koster over De Juice Podcast die hij maakt met Yvonne Coldeweijer. "En het speelt mij vrij om waanzinnig moeilijk onderzoek te doen", aldus Koster in MISCHA!. "Misschien heb ik ook wel een hekel aan het middensegment, dat je naar zo'n redactie moet en iets moet typen wat allang bekend is."

#261 - Mark Koster - MISCHA!

De journalist houdt van wederhoor en het "boomerangeffect", wanneer iemand die beschuldigd wordt en met een eigen versie van het verhaal komt. "Dat heet het narratief zetten. Allebei de versies kloppen, maar het gaat om de context van de feiten. Wederhoor is superbelangrijk om die context te krijgen. Ik zeg dus ook: altijd praten! Maar veel mensen gooien de deur dicht."

Onafhankelijke bronnen

Volgens Koster doet De Juice Show nu aan wederhoor én wordt een verhaal gecheckt bij meerdere bronnen. "Onderzoeksjournalist Bob Woodward zei altijd: als twee onafhankelijke bronnen het vertellen, dan mag je het als feit presenteren."

#261 - Mark Koster - MISCHA!

MISCHA!

Gelukkig zijn ze er nog: mensen die hun mond opendoen, hun visie, gedachten en dromen met ons delen. In MISCHA! gaat presentator Mischa Blok iedere maandag tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op zoek naar de drijfveren van deze mensen. Luister alle afleveringen via https://www.nporadio1.nl/podca...

Ster advertentie
Ster advertentie