Cultuur & Media
AVROTROS

Frans Duijts: 'Een tik op mijn billen, een aai over mijn bol, het hoort erbij'

foto: Miss Podcastfoto: Miss Podcast
  1. Nieuwschevron right
  2. Frans Duijts: 'Een tik op mijn billen, een aai over mijn bol, het hoort erbij'

"Een vrouwensetting. Dan gaat 's morgens om elf minuten over elf het eerste wijntje open en 's middags rond een uurtje of drie wordt het afgesloten met een artiest die wordt geboekt. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik bijna in mijn onderbroek stond", vertelt volkszanger Frans Duijts in Miss Podcast.

{podcast audio="127457" caption="#81 - Frans Duits recenseert De weg naar een Nederlandstalige hit" }

"Wat vaak gebeurt: de vrouw gaat met me op de foto en terwijl haar man die foto neemt, knijpt die vrouw me in mijn billen. Dat gebeurt heel vaak." Wat zanger Frans Duijts daarvan vindt? "Het hoort erbij. De voorbips vind ik iets minder prettig, maar een tik op mijn billen, een aai over mijn bol, een knuffel, dat hoort erbij."

Stukkie Hazes

Zanger Frans Duijts vertelt in Miss Podcast over de meest bizarre optredens die hij in zijn 15-jarige carrière gaf. Hij begon ooit als technicus bij optredens van Nederlandse artiesten, even het geluid en de microfoon testen en in plaats van "1, 2, 3, test" gewoon een stukje Hazes zingen. Er volgden vele optredens als Hazes-imitator en vervolgens als zichzelf met zijn eigen nummers.

Leef

In Miss Podcast vertelt Duijts over de belangrijkste geluiden uit zijn leven: Roy Orbison is het geluid van zijn vader, Pump up the jam van Technotronic is het geluid van zijn grote liefde en verder natuurlijk veel André Hazes, zijn grote held.

Hij luisterde naar de podcast De weg naar een Nederlandstalige hit, waarin de ontstaansgeschiedenis van de hit Leef van André Hazes junior wordt besproken.

Miss Podcast

In Miss Podcast ontvangt presentator Mischa Blok een bekende Nederlander en praat over de belangrijkste geluiden uit zijn of haar leven en ze recenseren een podcast die bij de gast past. Miss Podcast is maandag- tot en met donderdagnacht tussen 01:00 en 02:00 uur op NPO Radio 1. Natuurlijk op alle andere momenten ook te beluisteren via de podcastapps van Apple, Spotify, Google en via de site van NPO Radio 1.

Luister hier naar de aflevering met John de Bever
Luister hier naar de aflevering met Paul de Leeuw

Ster advertentie
Ster advertentie