Cultuur & Media
VPRO

Claudia de Breij: 'Ik ga zeker weer een oudejaarsconference doen'

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Claudia de Breij: 'Ik ga zeker weer een oudejaarsconference doen'

Claudia de Breij heeft inmiddels drie oudejaarsconferences achter de rug en in Een Uur Vol Vuur, de oudejaarsspecial van Een Uur Cultuur met Teddy Tops, vertelt ze dat het zeker naar meer smaakt.

Om de drie à vier jaar

"Niet volgend jaar, dat kan ik je wel beloven", antwoordt De Breij op de vraag of ze mogelijk al de conference van 2024 wil verzorgen. "Net zoals Wim Kan en Youp van het Hek, die deden het ongeveer om de drie à vier jaar. Ik zou het ook niet redden om het om het jaar te doen. Maar ik ga het wel weer een keer doen. Ik kan niet zeggen wanneer, maar ik ga het echt wel een keer doen."

Enige vrouw

In 2016 was Claudia de Breij de eerste vrouwelijke cabaretier die zich aan de oudejaarsconference waagde. En hoewel ze destijds het niet nodig vond om dat te benadrukken, ligt dat inmiddels anders. "Wat een verademing om het er eens over te hebben," zegt ze aan het begin van Een Uur Vol Vuur. "Is dat niet vreemd dat ik tot nog toe de enige vrouw ben?"

"Ik kan nu pas voor mijzelf toegeven dat ik toen in 2016 er verschrikkelijk gespannen over was. Ook omdat ik toen dacht: als ik het nu niet goed doe, dan wordt niet alleen de teneur 'Claudia kan het niet', maar 'vrouwen kunnen het niet."

#103 - Een Uur Vol Vuur: Claudia de Breij, Nina de la Parra, Wina Ricardo & Yora Rienstra - Een Uur Cultuur

Een uur cultuur

Op zaterdag- en zondagochtend is van 06.00 tot 07.00 uur het nieuwe cultuurprogramma Een Uur Cultuur te beluisteren.

Luisteraars horen op zaterdag van Teddy Tops wat zij komende week kunnen zien, luisteren, lezen, proeven en bezoeken. Met de beste muziek, boeken, films, concerten, exposities, theater- en dansvoorstellingen. Highbrow en lowbrow, maar altijd met smaak en overtuiging. Op zondagochtend brengt Eva Koreman samen met een gast spannende, ontroerende en gratis tips op elk mogelijk gebied van cultuur.

Ster advertentie
Ster advertentie